Haberler

3. Çocuk Festivali'nde Halk Oyunları Yarışması

Bozüyük Belediyesi 23 Nisan 3. Çocuk Festivali kapsamında Halk Oyunları Yarışması düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi 23 Nisan 3. Çocuk Festivali kapsamında Halk Oyunları Yarışması düzenlendi.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her çocuğun büyük bir coşku ve mutlulukla, doya doya yaşayabilmesi için özen gösterdiği önemli bir etkinlik olan 3. Çocuk Festivali'nin üçüncü ününde Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliğe Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Başkan yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, çocukların bu tür etkinliklerle özgüven kazandığını belirterek "Bu seneki programımıza halk oyunlarımızı da dahil ederek daha güzel bir etkinlik gerçekleştirelim istedik. Değerli öğretmenlerimiz sağolsunlar bize çok destek verdiler. Kültürümüzü yaşayalım, yaşatalım istedik. Bu platforma bırakın çıkıp konuşmayı, oyun oynamak bile gerçekten çok zor. Böyle etkinliklerle çocuklarımızın kendilerine özgüveni geliyor, daha rahat oluyorlar. Bir çok aile bugün kendi çocuğuna vakit ayırdı, saçlarını yaptırdı, kıyafetlerini düzenledi ve onların burada oyunlarını güzel oynaması için var gücüyle çalıştılar. Ben bu yüzden gerçekten burada yer alan bütün çocuklarımıza ve ailelerine gönülden teşekkür ediyorum. Başlattığımız bu etkinlikteki amacımız; Türkiye çapında yarışabilecek ve ödül alacak halk oyunu ekipleri oluşturmak ve bu ekibi Türkiye'ye tanıtmak" dedi.

Programda ilk olarak Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği korosu sevilen birbirinden güzel türkülerle sahne alırken ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Artvin, Burdur, İzmir, Kütahya, Karadeniz (horon) ve halay gösterileriyle yarışan ekipler tatlı bir rekabet sergiledi. Programın sonunda Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Celalettin Tospatlı, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Rıdvan Güner ve Zafer İlkokulu Müdür Yardımcısı Hayrettin Karadaş'tan oluşan jüri tarafından her bir ekip en iyi kostüm, en iyi, müzik, en iyi sahne, en sempatik ekip, en centilmen ekip ve en geleneksel oyun olmak üzere sergilenen 6 oyun ile 6 ekipte birer birincilik alarak hepsi şampiyon oldu. Kaybedenin olmadığı yarışmada Bozüyük Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de Bilecik yöresine ait halk oyunları gösterisini başarıyla sergiledi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ekipleri çalıştıran öğretmenlere plaket, öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Bakıcı 23 Nisan Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title