Haberler

3 Çocuk Doğuran Anneye 1.300 Liralık Devlet Desteği Yasalaştı

Güncelleme:

Çocuğu olanlara 'ilk altın devletten' yasası Resmi Gazete'de yayımlandı. İlk çocukta 300, ikinci çocukta 400, üçüncü çocukta 600 lira ödenecek. Bu paraya kesinti ve haciz uygulanmayacak.

Aile Paketi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre çocuk yapan ailelere, çocuk sayısına göre devlet altın parası ödeyecek.

Yasaya göre; Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacak. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılıyor. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi'nde yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Böylece üç çocuk sahibi olan bir ailenin alacağı para toplamda 1.300 lirayı bulacak.

BU DESTEĞİN MİKTARI ARTABİLİR

Bu miktarı isterse hükümet artırabilecek. Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenecek ve haczedilemeyecek. Söz konusu ödemelerin usulünü ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı belirleyecek. Söz konusu yardımdan gurbetçi aileler de yararlanacak. Eğer anne babadan birisi yabancı uyruklu ise yardım Türk vatandaşı olana verilecek.

YARIM GÜN ÇALIŞACAK

Aile Paketi'nin ikinci aşamasında ise annelerin çocuk sayısına göre; ilk çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü çocukta 6 ay olmak üzere yarım gün çalışma imkanı olacak. Söz konusu dönemlerde yarım maaş iş yerinden, kalan kısım ise İş-Kur'dan alınacak. Memurlar ise çocuk sayısı ne olursa olsun, bu hakkı 6 ay olarak kullanabilecek.

OKULA KADAR HAK

Evlat edinilmesi halinde ücretli ve ücretsiz doğum izinlerinden yararlanılacak. Prematüre doğumlarda annelik izin hakları 9 aya göre (40 hafta) düzenlenecek. Doğumda babalar için verilen 3 günlük izin 5 güne çıkarıldı. Anne eğer isterse çocuğu ilkokula başlayana kadar yani 5.5 yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkına sahip olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Memur Anne Çocuk Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (180)

baha:

Bazı Saflar bu 300 TL her ay verecekler sanıyorlar. . Ya kardeşim bir kerelik verilecek. . . Yani hastaneden çıktın. . . Doğum için fatura 1300 TL , katkı payı 300 TL. . . daha hastaneden çıkmadan gitti mi 300 TL . . . . Yürekli olan çocuk 7 yaşına gelene kadar her ay vermektir. . hadi yüreğin varsa her ay verde görelim

47
1
yanıtYanıtla
komikmobilWeb@haberler.com:

Ben yeni evliyim bu ülke icin cocuk mocuk yapmam helede akp varken

27
14
yanıtYanıtla
aaaaaaaaaa:

bunun parası vatandaştan acısıyla cikartilir abooow istemiyoruzzzz. . .

36
4
yanıtYanıtla
est:

benım 2 cocugum var. bırı 6 bırı 3 yasında bende bu haklardan yararlanabiliyormuyum. .

10
28
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

Kürtler zengin oldu!!!

35
3
yanıtYanıtla
kkkmobilWeb@haberler.com:

Ben sordum sgk rapor bolumune boyle bir karar cikmista bizim neden haberimiz yok diyor siz her soylenene inaniyormusunuz dedi.oy icin akkoyinlari toparlama calismasi imis bende yeni anladim

8
29
yanıtYanıtla
serkan:

akp iktidarının asgari ücrete verdiği zam 45 tl''dir akp sayesinde evlenemiyoruz evlenemedikten sonra nasıl çocuk yapmayı düşünelim akp önce asgari ücreti yükseltsin eğer akp asgari ücrete zam yaparsa günaha girer

26
6
yanıtYanıtla
VolkiMobil-IOS:

Kürtler zengin olur artık 2 ser daha karı alır 8 10 cocuk fazla yaparlar

22
7
yanıtYanıtla
halktan biri:

ne yani 1300 tlye alabilmek için mi 3 çocuk yapacaz. halkın zekasıyla alay ediyorlar ama halkın sillesini yemeye az kaldı.

20
8
yanıtYanıtla
DemetmobilWeb@haberler.com:

Allahın cahilleri işiniz gücünüz çamur bugüne kadar bu ülkede böyle şeyler gördünüz mü Değişme önce kafanızla başlayın çocuk yardımı bütün gelişmiş ülkelerde var hersey oy için değil göreceksiniz akp yine bütün oyların cogunu alacak siz de burda boş boş konuşup durun

16
12
yanıtYanıtla
Tüm 180 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title