Haberler

3 Çocuğu Olana Part-Time Çalışma Hakkı

Güncelleme:

TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu kadın ve aile paketiyle 3 çocuk doğuran bir kadının 18 yıl part-time çalışabileceğine ve işverenin de atma hakkı olmadığına dikkat çekti.

Meclis'te görüşmeleri devam eden kadın ve aile istihdam paketinde getirilen düzenlemeler için işverenlerden uyarı geldi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu, paket çıktıktan sonra 3 çocuk doğuran bir kadının 18 yıl part-time (yarı zamanlı) çalışabileceğini belirterek "Bu arada işverenin de işten çıkarma hakkı olmayacak. Bu düzenlemeler ters tepebilir" diye konuştu.

İYİ NİYETLİ AMA...

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen TİSK Başkanı Eyüboğlu, aile ve kadın istihdam paketindeki bazı düzenlemelerden endişe ettiklerini söyledi. Eyüboğlu, "İyi niyetle hazırlanan bir paket. Biz kadın çalışanların sayısının artırılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, bundan sonra da göstereceğiz ama getirilen düzenlemelerin bazıları mali yükleri artırıyor, bu da olumsuz sonuçlara neden olabilir" uyarısı yaptı. Kadınların istihdama katılmasının önündeki engellerin iyi analiz edilmesini gerektiğini anlatan Eyüboğlu, Türkiye örneğinde bakıldığında eğitim düzeyi yükseldikçe istihdama katılma oranının arttığını söyledi.

HEP TEPKİ YASALARI

Meclis'te bulunan bir diğer düzenlemenin de iş güvenliği paketi olduğunu ifade eden Eyüboğlu, bu pakette olumlu buldukları düzenlemeler olduğunu söyledi. Ancak yasaların tepki yasası olarak çıkmasının sürecin sağlıklı yürümesine engel olduğunu savunan Eyüboğlu, "301 canımız gitti. Bir tepki yasası geliyor, sonra başka bir kaza yaşanıyor benzer bir tepki yasası daha gündeme geliyor. Biz diyoruz ki, yanlış yapanı cezalandıralım, ama iyi yapanı da ödüllendirelim. İş sadece cezalarla da bitmiyor, iş güvenliği kültürünü de yerleştirmemiz gerekir" değerlendirmesinde bulundu. Bu anlamda iş güvenliğine dikkat eden işletmelere verilen teşviklerin daha da artırabileceğini kaydeden Eyüboğlu, "Pakette bir de, verilecek cezaların çalışan sayısına göre artırılması var. Burada da şöyle bir kaygımız var. İşletmelerin bölünmesi sonucu doğabilir" dedi.

TÜRK-İŞ DE AİLE PAKETİNDEN KAYGILI

TÜRK-İŞ Başkanı Ergun Atalay da, kadın ve aile istihdam paketinden kaygı duyan isimlerden. Atalay önceki gün yaptığı değerlendirmede, "Benim hiç kafama yatmıyor. Bu düzenleme çıkarsa hiçbir yer kadın çalıştırmaz. 5 sene niye birini yarım dönemli olarak çalıştırsın ki. Bu söylediğinizi kamuda yaparsınız ama özel sektörde yapamazsınız. Üstelik bu vesileyle kiralık işçiliği de yasal bir çerçeveye oturtuyorlar ki, bu kapıdan girildiğinde köle düzeni gelir, işçiler pazarda alınır satılır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

...:

ya bunlar masal masal. . . uygulamada yeri yok. . . daha siz devletin resmi asgari ücretini bile takmayıp kafasına göre maaş veren işyerlerini denetlemekten acizsiniz. . . haftalık 150 veya 200 liraya çalışan binlerce insan var. . . bunun neresi asgari ücret?

18
2
yanıtYanıtla
ayşe:

işveren işe kadın çalışan almasın demenin kanuncası

12
0
yanıtYanıtla
İlk Mohikan:

Böyle yasalar çıkarın da işverenler kadınları işe almaya tövbe etsin, hiç bi kadın işe giremesin. Aferin. . Kadınlara kır dizini otur evde demekten başka bir şey değil bu.

10
1
yanıtYanıtla
Murat:

Üç çocuk yap diyen sorumsuz kişiler bu üç çocuğa 3 bin TL çocuk parası vermesi gerekmektedir , bu tip kandırmalar Türkiye''yi Afrika ülkeleri gibi fakirliğe götürür , AKP iktidarının 3 çocuk yap perde arkası TC . nufusumuz 2023 de Avrupa birliğine girdiğimiz taktirde nüfuzumuz 100 milyonu aşarsa iktidar AKP ceplerine çok yardım alacakları içindir

5
0
yanıtYanıtla
saffet emin:

semt pazarlarında cöp toplayan kamyon ile işci ve işçi emeklisi ortak calışıyor aradaki fark kamyon biraz gec geliyor istek müzerine hangi kölelikten bahsediliyor anlamadım

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title