Haberler

3. Köprü Projesinde Askı Halatları Şantiyeye Geldi

Güncelleme:

Yapımı sırasında 121 bin kilometre yani dünya çevresinin 3 katı ana kablo ve askı kullanılacak olan 3. Boğaz Köprüsü projesi için eğik askı halatları şantiye sahasına getirilmeye başlandı.

4 BİN 400 TON TAŞIMA KAPASİTESİ

Eğik askı kabloları 4 bin 400 tona kadar taşıma kapasitesine sahip olacak ve kulenin iki yanında yer alan çelik tabliye ile beton tabliye arasında dengelenen yükleri taşıyacak. Yapımında bin 500 kişinin çalıştığı Yavuz Sultan Selim köprüsü taşıyıcı kablolarıyla da bir rekora imza atacak.

DÜNYANIN ETRAFINI 3 KEZ SARACAK UZUNLUKTA

Tam 121 bin kilometre taşıyıcı kablonun kullanılacağı köprü halatları dünyanın etrafını 3 kez saracak uzunlukta. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde 322 metrelik dev köprü kulelerinin yapımı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında yakında halat montajı süreci başlayacak. Köprüde 176 adet eğik askı kablosu olacak ve bu kablolar köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak.

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

nurtekinmobilWeb@haberler.com:

Bu köprüyü görüpte hala Hükümet i eleştirenler köprü açıldıktan sonra utanmadan üzerinden geçecekler...

25
32
yanıtYanıtla
Naim Algan Mobil-ANDROID:

Allah çok şükür ilerlememiz güzel inşaallah da böyle devam edecek

37
7
yanıtYanıtla
Laz AhmetmobilWeb@haberler.com:

Gurur verici emeği gecen herkese teşekkürler

35
3
yanıtYanıtla
ali:

gezici geri zekalılar anlamaz bunları türkiyenin değil dünya lideri tayyib bey

26
11
yanıtYanıtla
AslanMobil-ANDROID:

Bu bir imzadir. Anlayana. Yapanlardan sebeb olanlardan Allah razi olsun

30
6
yanıtYanıtla
RAMAZAN:

bizde şu an dördüncü köprüyü yapıyoruz yani kocaeli körfez geçişi bizde yarıladık çalışanlara allah kolaylık versin kaza bela vermesin emeği geçenlerden allah razı olsun memlekete hayırlı olur inşallah

29
5
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Dünya''da, köprü yaptığı için kızılan tek hükümet bizimki olmalı herhalde. . ne hasta beyinler var şu güzel yurdumda.

28
3
yanıtYanıtla
kuzey:

simdi biriside kalkip derseki; ''Tayyip bunuda kendine özel yaptiriyo ve saade kendi kullanacak, yarin birgun o ölunce oglu kullanacak''. sasirmayin arkadaslar ziira bunlar cekemeyenlerin laflari.

17
12
yanıtYanıtla
Alparslan Demiral Mobil-IOS:

Süper oluyor ,allah yapanlardan razi olsun.

21
6
yanıtYanıtla
ÖNDERIMIZABDULLAH GÜL:

bu ülkenin insanlarini, yirtik pirtik ayakkabidan kurtaracak yegane lider: ABDULLAH GÜL, dür

5
17
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title