Haberler

3 Bin Yıllık Nekropolde Keman Dinletisi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçısı Nevzat Kalender, Kazdağları eteklerindeki 3 bin yıllık Antandros Antik Kenti'nin nekropol (mezarlık) bölgesinde kemanıyla konser verdi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçısı Nevzat Kalender, Kazdağları eteklerindeki 3 bin yıllık Antandros Antik Kenti'nin nekropol (mezarlık) bölgesinde kemanıyla konser verdi.

Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneğinin organizasyonuyla düzenlenen konserde Kalender, kemanıyla klasik müzik parçalarını seslendirdi.

Müzik dinletisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kalender, konserin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumun klasik müziği sevmesini sağlamak amacıyla yıllardır sokakta keman çaldığını söyledi.

Türk toplumunun klasik müziğe daha fazla ilgi göstermesini istediğini anlatan Kalender, "Sokakta çaldığım gibi 8 yıldır da orkestrada çalıyorum. 'Beğendiğim yerde çalarım' dedim. Bu da bir etiket oldu. Bu etiketle sosyal medyada bunu duyurdum." dedi.

Antandros'un nekropol bölgesinde keman çalmanın heyecan verici olduğunu vurgulayan Kalender, "Daha önce böyle bir tarihi mekanda çalmamıştım. Önemli bir tarihin içinde böyle bir mutluluğu paylaşmak benim için keyif verici." ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Gülçin Cömert de kazı çalışmalarına dikkati çekmek ve bölgeye ilgiyi artırmak amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Derneklerinin Antandros kazılarını desteklemek, korumak ve farkındalık yaratmak üzere kurulduğunu bildiren Cömert, şunları kaydetti:

"Bunun için birçok etkinlik düzenliyoruz. CSO'nun üyelerinden bazılarının 'Beğendiğim yerde çalarım' ismiyle klasik müziği sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla yaptıkları etkinliği buraya taşımak istedik. Kendileriyle iletişim kurduk ve nekropolde böyle bir dinleti düzenledik. Sanıyorum bunun devamı da dernek merkezimizde, 150 yıllık Abdullah Efendi Konağı'nda olacak."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Altınoluk Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title