Haberler

3 Bin Yıllık Erciş Üzümü Koruma Altına Alındı

Van'ın Erciş ilçesinde geçmişi Urartu medeniyetine dayanan Erciş üzümü (Vitis vinifera L.), Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Van'ın Erciş ilçesinde geçmişi Urartu medeniyetine dayanan Erciş üzümü (Vitis vinifera L.), Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Tükenme noktasına gelen Erciş'in yerli siyah taneli üzümü (Vitis vinifera L.), Erciş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 5 bin kök yetiştirilerek çubuklar halinde vatandaşlara ücretsiz veriliyor. Erciş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Nedim Çelik, üzüm köklerinin ilkbahar mevsimi ile birlikte vatandaşlara ücretsiz verildiğini belirterek, "Endemik bir tür olan Erciş üzümü köklü bir geçmişe sahip olup, ilçemizde halen Bağlar mevkii ile Salihiye ve Beyazıt mahalleleri ile Bayramlı, Tekler ve Salmanağa köylerinde bulunmaktadır. Erciş ilçesinin Karataşlar mevkiinde 3 bin yıl önce taşlar üzerine kazınan kitabelerde bu üzümden geniş bir şekilde bahsedilmektedir. Dünyanın ünlü üzüm bağlarının bulunduğu Fransa'nın Lyon ve Nice şehirlerine Fransa'ya göç eden Ermeniler giderken yanlarında Erciş'ten üzüm köklerini de götürdükleri bilinmektedir. İri taneli, ekşimsi ve farklı aroması bulunan Erciş üzümünün bağ bozumu ise, eylül ayının sonlarından kasım ayının başlarına kadar yapılmaktadır. Bu kapsamda ünü ve önemi daha fazla öne çıkan Erciş üzümünün Erciş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından devamının sağlanması, korunması ve geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız önemle devam etmektedir" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Nedim Fransa Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title