Haberler

3 Bin 877 Öğrenci Bingöl'ü Tercih Etti

Milyonlarca öğrencini merakla beklediği 2015 LYS yerleştirme sonuçları açıklandı.

Milyonlarca öğrencini merakla beklediği 2015 LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Bingöl Üniversitesi'nin açtığı 4 bin 136 kontenjandan 3 bin 877'si doldu. Bu sonuçlarla Bingöl Üniversitesi'nin doluluk oranı yüzde 94 olarak gerçekleşti.

Geçen yıl 11 binlere dayanan öğrenci sayısı ile yakaladığı hızlı çıkışını bu yıl da hız kesmeden devam ettiren Bingöl Üniversitesi'nin, tercih rehberindeki 4 bin 136 kontenjanından 3 bin 877'si doldu. Son mezunlarla beraber 9 bin 800 olan öğrenci sayısını kayıtlardan sonra yapılacak ek yerleştirmelerle beraber üniversitenin öğrenci sayısı 13 bin 600'e ulaşmış olacak. Yerleştirme sonuçlarına göre Fen Edebiyat Fakültesi için açılan bin 21 kontenjanın tamamı dolarken, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için açılan 238 kontenjanın, İlahiyat Fakültesi için açılan 165 kişilik kontenjanın, Veteriner Fakültesi için açılan 52 kontenjanın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi için açılan 268 kontenjanın da tamamı doldu. Bu sonuçlarla doluluk oranı yüzde 94 olarak gerçekleşmiş oldu.

Ziraat Fakültesi için açılan 62 kontenjana 30 öğrenci yerleşirken 32 kontenjan da boş kaldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için açılan 212 kontenjanı 156 kişi yerleşirken 56 kontenjan da boş kaldı. Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu için açılan 615 kontenjandan 567'si dolarken 48 tanesi boş kaldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için ayrılan 533 kontenjanın 533'ü de tercih edilerek yüzde yüz bir doluluk oranı sağlandı. Bingöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu için ayrılan 744 kontenjandan 649'u tercih edilirken 95 kontenjan boş kaldı. Genç Meslek Yüksekokulu'nda da açılan 195 kontenjanın 167'si dolarken 28'i boş kaldı. Son olarak Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için açılan 31 kontenjanın tamamı doldu.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI 3-7 AĞUSTOS'TA

2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015'de ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

ELEKTRONİK KAYIT İMKANI

Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek.

Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile https: //www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title