Haberler

3 Bant Bilardo Dünya Kupası

Bursa'da gerçekleştirilen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın final etabı başladı.

Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 25 ülkeden 149 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, final etabına geçildi.

Final etabı öncesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, kadın sporcu Gülşen Degener, engelli sporcu Murat Gerçek ve minik sporcu Kayra Sülün, gösteri maçı yaptı.

Organizasyonda Türk bilardocular Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Can Çapak son 32'ye direkt kalırken, Lütfi Çenet ve Birol Uymaz da eleme maçlarının ardından isimlerini final etabına yazdırdı.

Bursa Büyükşehir Belediye spor Kulübü sporcusu Ümit Demircan ise iki eleme turu geçmesine rağmen 3. turda Kolombiyalı rakibi Jose Garcia'ya mağlup olarak kupadan elendi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı konuşmada, kentte böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de geçen sene olduğu gibi bu yıl da bilardonun ustalarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bursa olarak tüm spor dallarında iddialı hale gelmek istiyoruz. Bilardo sporunu yaygınlaştırmak ve kalitesini artırmak, bizim görevimiz. Sporun amacı, kardeşliği artırmak. Spor sayesinde 25 ülke burada buluştu." ifadelerini kullandı.

Dünya Karom Bilardolar Birliği (UMB) Başkanı Faruk Barki ise etkinliğin geçen yıl da Bursa'da yapıldığını anımsatarak, "Geçen yıldan bu yana bilardoda çok fazla ilerleme kaydettik." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Recep Altepe Merinos Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title