Haberler

3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması

Forum Mersin AVM ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle, Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda, Nefise Karatay'ın sunuculuğunu yaptığı tören, Atıf Yılmaz'ın sinema hayatını anlatan kısa filmin gösterimiyle başladı.

Törende konuşan Forum AVM Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüzlerce kısa filmin, zenginlik olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Büyük usta 'Seyirciye sorular sorduracak işler yapmak istiyorum' diyor. Bizim de genç sinemacılardan tam olarak beklediğimiz bu. Ülkemizde sorulacak çok soru var, verilecek çok cevap var. Umarım bu ve bunun gibi yarışmalar genç sinemacıların gelişiminde çok büyük katkılar sağlar ve Türk sineması çok çok daha iyi yerlere gelir."

Konuşmanın arından yarışmada birincilik ödülüne yönetmenliğini Derya Durmaz'ın yaptığı 'Ziazan' filminin layık görüldüğü açıklandı.

Yarışmada, Azra Deniz Okyay'ın 'Küçük Kara Balıklar' filmi ikinci, Onur Otacı'nın 'Göz' filmi de üçüncü oldu. 'Kıyıda' ile Sefa Sürücü jüri özel ödülünü alırken, çevre özel ödülü de 'Natür Morg' isimli filmiyle Bilgi Diren Güneş'in oldu.

3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması

Amatör ve profesyonel 192 sinemacının, 215 eserle katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini, Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürhan Topçu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Küçükcan ve Forum Mersin AVM Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli üstlendi.

Ön jüri değerlendirmesinin ardından finale kalan 20 film, oyuncu Deniz Türkali, yönetmen Seren Yüce, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın, editör Thomas Balkenhol ve Radikal Gazetesi sinema yazarı Erman Ata Uncu tarafından değerlendirildi.

Yarışmada birinciye 6 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verildi.

Ödül töreni öncesinde Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda Atıf Yılmaz'ın filmlerinin kamera arkası fotoğraflarından oluşan sergi de açıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mersin Üniversitesi Nefise Karatay Derya Durmaz Atıf Yılmaz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title