Haberler

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Hakan Tütüncü, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde Bir Araya Geldiği, Bedensel ve Zihinsel Engellilere 'Engelliler Koordinasyon Merkezi' Birimini Kuracaklarının Müjdesini Verdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde bir araya geldiği, bedensel ve zihinsel engellilere 'Engelliler Koordinasyon Merkezi' birimini kuracaklarının müjdesini verdi.

Kepez Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sakarya Parkı içerisindeki Yüzüncü Yıl Restoran'da bir etkinlik düzenledi. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi, Engel Tanımayanlar Derneği, Beyaz Baston Görmeyenler Derneği, Türkiye Engelliler Vakfı, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Koruma Vakfı ile Antalya'daki diğer bedensel ve zihinsel engelli derneklerinin üyeleri, bedensel engelli spor kulüplerinin sporcuları, Antalya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nun öğrencileri düzenlenen etkinlikte, engelsiz bir şekilde eğlenmenin keyfini çıkardı. Etkinlikte öğrenciler hazırladıkları çeşitli programları sergileme fırsatı buldu.

Toplantıda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Tütüncü, engelli vatandaşların sosyal hayatın içerisinde olabilecekleri bir ortamı oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Bu etkinliği de engellilerin taleplerini, isteklerini dinlemek için düzenlediklerini belirten Tütüncü, 3 Aralıkta engellileri hatırlayan bir anlayışa sahip olmadıklarını, 365 gün bedensel engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade etti. Kepez'de engelleri kaldıracak adımları atmaya başladıklarını dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, şöyle devam etti:

'Kepez Kent Konseyi'nin içerisine, engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler yapabilecek, onların hassasiyeti, duygu ve düşüncelerini bizlere aktarabilecek bir birim oluşturduk. Engelliler Koordinasyon Merkezi adı altında belediyemizde yeni bir birim oluşturuyoruz. Bu merkezle birlikte engelsiz bir Kepez hayaline hep birlikte yürüyeceğiz'

Etkinliğe, Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş de katıldı.

- KEMER'DEKİ ETKİNLİKLER-

Öte yandan 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri kapsamında Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesinin iş birliğiyle hazırlanan '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' programı Kemer Belediyesi Aslanbucak Düğün salonunda gerçekleştirildi. Kemer protokol üyeleriyle çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik sonunda, Kemer Hacı Hafize Saygan İlköğretim Oukulu öğrencileri davetlilere yöresel halk oyunları gösterisi sundular.

(HK-RAY-BNY-NÖZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title