Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

Akdağmadeni ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Akdağmadeni ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Akdağmadeni Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa, Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Özdemir, Yaşar Bilir, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını, okul müdürü Mustafa Sufracı yaptı.

Engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Sufracı, "Engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor. Engellilerin de hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekir. Engellilere acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Onların da yapabileceği işler vardır." dedi.

Program, slayt gösterisi, özel iyileştirme merkezinde eğitim alan öğrencilerin şiir okumasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Akdağmadeni Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title