Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlikte, kent ve ilçelerinde yaşayan engelliler bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.

Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, programın açılışında yaptığı konuşmada, sosyal hayat içerisinde engelli bireylerin engelsizler gibi hareket edebilmesi, görünür olması ve yaşamlarını sürdürebilmesinin öncelikli vazifeleri olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşlar ve aileleri için yapılan hizmetlerin, sağlanan kolaylıkların, bir toplumun gelişmişlik seviyesi ve çağdaşlığı ile doğru orantılı olduğunu belirten Gürün, engelliler ile ailelerin her alanda yaptığı hizmetlerle yanlarında olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Engelli hastalar için nakil araçları, otobüslerde engelli rampaları ve plajlarda engelliler için alanlar oluşturduklarını anlatan Gürün, Muğla'da 10 bin ziyarette 65 bin tıbbi müdahale yaptıklarını anlattı.

Sosyal yardımlar ile ihtiyaçlarını karşılayamayan yoksul, kimsesiz, engelli vatandaşlar için iki yılda 3 milyon liralık yardım yaptıklarını vurgulayan Gürün, "Bugün ilk defa açıklayacağımız 'Engelsiz Muğla' projesini hayata geçiriyoruz. İlçe belediyelerimizle de protokol yaparak halka hizmet veren binalar engelli erişimine uygun hale getirilecek. Engelli bireylerin evlerinin girişine rampa yapılacak. Evlerinde engelli tuvaletleri yapılacak." dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, "Başarı Öyküsü" isimli sunumunu yaptı.

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinden malulen emekli olmasının ardından ailesinin ve yakınlarının desteğiyle kısa zamanda akademik kariyerinde üst basamakları zorlayan Bahar, hayat hikayesi ve yaşama azmiyle ilgili salonu dolduran engelliler ile yakınlarına bilgi verdi.

Bahar, 1996'da Ergani Komando Bölük Komutanlığından Muğla'ya Merkez Bölük Komutanı olarak atandığını, aynı yıl 2 Ekim'de görev dönüşü geçirdiği trafik kazası nedeniyle engelli bir birey olarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Engelli olmaktan hiçbir zaman mutsuz olmadığını, aksine daha çok çaba göstererek başarıya ulaşmaya çalıştığını ifade eden Bahar, engelli ailelerine de bazı tavsiyelerde bulundu.

Bahar, her şeyin özünde sevgi olduğunu belirterek, insanların her fırsatta birbirine sevgiyle yaklaşmasını istedi.

Programda, engelli öğrenciler çeşitli gösteri ve sunumlar yaptı.

Engelli öğrenciler ilk olarak ebru yaptı, daha sonra şehitler için yazılan şiirleri okudu. Puzzle oluşturan öğrenciler, paten ve tiyatro gösterisi de sundu.

Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören öğrencilerce hazırlanan yöresel oyunlar gösterisinde Türkiye haritası ve Türk bayrağı oluşturma çalışmaları salonu dolduran vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Program sonunda protokol üyeleri ve engelli öğrenciler çalınan müzikler eşliğinde oynayarak uzun süre eğlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Gürün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title