Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Engelli olmalarına rağmen, hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır.

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Engelli olmalarına rağmen, hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Topaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Engelliler Günü'nün tüm dünyada engellilerinin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından bilinç oluşturduğunu, engellilerin topluma kazandırılmasında sosyal devlet ve yardımsever birey olmanın önemini pekiştirdiğini ifade etti.

Engellilik konusunun toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Topaca, engelliliğin, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Mesajında "Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz." ifadesine yer veren Topaca, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlenmesini sağlayacaktır. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ercan Topaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title