Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Beypazarı'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

Beypazarı'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

Belediyenin Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bilgiç, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Hasan Uluışık, engelliler ve aileleri katıldı.

Kaymakam Seyitoğlu, engellilerin Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında almış olduğu bir kararla, Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde, 3 Aralık'ın Engelliler Günü olarak kutlanmaya başlandığını anımsatan Seyitoğlu, "Ülkemizin son gelinen noktada 80 milyona dayanan nüfusu itibariyle engelli sayımız yüzde onlara tekamül etmektedir. Bu da nereden bakarsanız bakın 10 milyon engellinin bulunduğu anlamına geliyor." dedi.

Gelişmiş ülkelerde, engellilerle ilgili önemli çalışmalar yapıldığını belirten Kaymakam Seyitoğlu, "İlçemize geldiğimizde, bizim daha çok yol almamız gerekiyor. Bu vesileyle tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, bu engelli çocuklarımıza, evlatlarımıza engelsiz bir yaşam diliyorum." dedi.

Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bilgiç de bu program vasıtasıyla farkındalıkların 365 güne yayılmasının önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, engelliler şiirler ve türküler okudu, halk oyunları gösterisi sundu.

Kaymakam Seyitoğlu, programın ardından engellilerin öğretmenlerini teker teker tebrik ederek, onları başarı belgesiyle ödüllendireceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Beypazarı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title