Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aktaş, mesajında, engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla 3 Aralık'ın "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edildiğini ifade etti.

Engellilerin yaşadıkları sorunların, yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, Anayasamız ve devletimizin teminatı altındadır. Engellilerin sorunlarını iyi anlamak ve onlara uygun çözümler üretip, meslek edinmelerini sağlayarak üretken hale gelmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevlerindendir. Çünkü insan haysiyetine yaraşır ve toplumla kaynaşan hayat tarzı, engellilerin en tabii hakkıdır."

Aktaş, devletin engelli vatandaşların bakımı, sosyal çevreye uyumu, eğitimi, sağlık ve istihdam gibi konularda çıkardığı yasaları uygulamaya koyduğunu aktararak, "Karabük Valiliği olarak, bu anlayış ve sorumluluk duygusuyla konuya hassasiyetle yaklaşıyor, engellilerimizin, kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerden, azami ölçüde istifade etmesine dönük çalışmalar yapıyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Karabük Milletvekili Uysal

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, kiminin doğuştan kiminin ise sonradan herkesin de birer engelli adayı olduğunu ifade etti.

Engelli vatandaşların da kendi kendine yetmeleri ve her birey gibi tüm imkanlardan yararlanmaları olması gereken bir husus olduğunu aktaran Milletvekili Uysal, şunları kaydetti:

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla hareket eden AK Parti hükumetleri, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak her daim engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine önem ve öncelik vermiştir. 2005 yılında çıkardığımız 'engelliler hakkında kanun' ile tarihi bir düzenleme yapılmıştır. Bu kanunla eğitim hizmetinde bakım hizmetine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda haklarını teslim ettik."

Uysal, gelenekleri güçlü ve insan odaklı bir kültüre sahip olmaları nedeniyle tüm vatandaşların, engellileri sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ettiğini kaydetti.

Karabük Belediye Başkanı Vergili

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de, mesajında, sağlıklı insanların da birer engelli adayı olabileceğini unutmaması gerektiğini vurguladı.

Yaşamın her alanında engelli bireylerin toplumda yer alabilmesi, ayrım olmaksızın fırsat eşitliğinden yararlanması ve haklarının korunması geleceğe güvenle bakmanın temel şartlarından biri olduğunu kaydeden Başkan Vergili, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Topluma sunulan tüm hizmetlerin engelli yurttaşlarımıza da eşit ve erişilebilir bir şekilde sunulması, yurttaşlarımızın toplumsal yaşama katılması için gereken önlemlerin alınması ve engelli insanlarımızın hayatın her alanında desteklenmesi bu görevin doğal bir sonucudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Burhanettin Uysal Mehmet Aktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title