Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, biri görme engelli öğrenci olmak üzere 5 engelli personeli makamında ağırladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, biri görme engelli öğrenci olmak üzere 5 engelli personeli makamında ağırladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak konuklarına çiçek takdim eden Rektör Çelebi, üniversite olarak hem engelli personele hem engelli öğrencilere hem de hizmet sundukları engellilere karşı duyarlılıklarını yılın tamamına yaymaya çalıştıklarını kaydetti.

Herkesin yaşadığı değişik problemler ve sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Çelebi, "Sizi senede bir kere hatırladığımızı zannetmeyin. Sizi her zaman hatırlıyoruz, düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalarımız var, yapacaklarımız var. Kimi insanlar var ama herhangi bir engeli yok ama faydalı insan olmayı, iyi insan olmayı becerememiş. Bu çok daha kötü bir engellilik durumu." diye konuştu.

Ulaşılabilirlik ve fiziki mekan konusundaki eksiklikleri tamamlamak için çok sayıda projeleri olduğunu söyleyen Çelebi, yaşanan bazı sıkıntıların olduğunu bildiğini ve bunları zamanında tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Rektör Çelebi, kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, herhangi bir sorunda kendisine gelebileceklerini söyledi.

Ziyarette engelli personel Rektör Çelebi'ye istek ve taleplerini iletirken, üniversitenin engelli personelinden Atike Baysal, "Ben köyden gelip gidiyorum. Büyükşehire gelince ben engelsiz olduğumu fark ettim, daha kötü birini görünce. Bu yönden de bedenselin yanında psikolojik olarak da çok farklı oluyor. Ben liseyi dışarıdan bitirdim. İnsanları görerek, çalışarak. Aslında benim hiçbir engelim yokmuş. Çocuğum var, engelli eşim var, her şeye yetişebiliyorum. Hayatta, doğuştan değil de sonradan da engelli olunuyor. Eşim kaza sonucu engelli kalmış." dedi.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü ve CBÜ Öğretim Üyesi Mustafa Özhan Kalaç, üniversitede engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Soma'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engelli bireyler ve protokol mensupları Soma Beşyol mevkisinden Cengiz Topel Meydanı'na kadar yürüdü.

Cengiz Topel Meydanındaki Atatürk Anıtı'na Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı ve Soma Spastik Çocuklar Derneği tarafından çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Beyaz İnci Rehabilitasyon Merkezinden Ayşe Karazeybek ve Onur Yıldızer, "Çiçekli Bağlarım" adlı şiiri okudu ve engelliler çeşitli gösteriler sundular.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Çelebi Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title