Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, engelli vatandaşların günlük yaşama katılabilmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, "Önemli olan insanların zihinlerindeki engelleri kaldırmak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, engelli vatandaşların günlük yaşama katılabilmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, "Önemli olan insanların zihinlerindeki engelleri kaldırmak." ifadesini kullandı.

Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, her alanda fırsat eşitliğini ön planda tutan hükümetin, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya, umut ve özlemlerini gerçekleştirmeye gayret ettiğini kaydetti.

Göreve geldikleri ilk gün itibarıyla bu anlayışla görev ve sorumluluk yüklendiklerine işaret eden Arslan, Türkiye'nin sosyal hizmet alanındaki eksikliklerini gidermek, engellilerin sosyal hizmet imkanlarına ve her türlü güvenceye kavuşması, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için çaba harcadıklarını bildirdi.

Arslan, engellilerin sorunlarının çözümü konusunda yapılacak ilk işin onları topluma üreten birer fert olarak kazandırmak olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Engellilerimizin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak 'ben de varım' dedik. Tekerlekli sandalyedeki gençlerimize çağrı merkezlerinde iş olanağı sunduk. Ardından down sendromlu gençlerimizle birlikte daha büyük bir aile olduk. Havalimanlarımızı, garlarımızı, limanlarımızı engelsiz hale getirdik. Gören Göz Projesi ile görme engelli vatandaşlarımıza ışık olduk. Hizmet politikamızın temeline 'önce insan' ilkesini aldık. 'Ne olursa olsun, kim olursa olsun, nerede olursa olsun önce insan' dedik. Bundan sonra da bu alanda daha sorumlu davranmaya, daha yüksek bir hassasiyet göstermeye devam edeceğiz. Önemli olan insanların zihinlerdeki engelleri kaldırmak. Zihindeki engeller kalktıktan sonra, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur."

Kaynak: AA / Ekonomi

Dünya Engelliler Günü Ahmet Arslan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title