Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ak Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ak Parti'nin engellilere yönelik pozitif ayrımcılıklar tanıyarak engelleri birlikte kaldırdıklarını belirten Tek, Türkiye'de son 15 yılda engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin, engellilerin yanı sıra ailelerinin de büyük bir ilgi gördüğünü ifade etti.

Tek, engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Topluma düşen, hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, bu insanların haklarını kullanabilmelerini, imkanlardan faydalanabilmelerini temin etmek, bu doğrultuda ilgili kurumlara yardımcı olmak, destek vermektir. Bu nedenle engelleri engelli vatandaşlarımızla birlikte kaldırdık. Toplum olarak engelli vatandaşlarımıza engelleri aşmasında destek olduk.

Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek en temel amacımızdır. Özellikle son on on beş yıldır eğitimden istihdama, sosyal yardımlardan bakım hizmetlerine kadar neredeyse her alanda reform niteliğinde yasal düzenlemelerle, engelli bireylerin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırarak yolumuza devam etmekteyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü AK Parti Tunceli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title