Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, "Engelli veya engelsiz herkesin, toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının...

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, "Engelli veya engelsiz herkesin, toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır." ifadesini kullandı.

Yükselen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında, toplumun huzur ve mutluluğunun, bireylerin hiçbir engelle karşılaşmaksızın haklarını kullanabilmelerine bağlı olduğunu belirtti.

Vatandaşlara, ayrım gözetmeksizin ülkenin imkanlarından faydalanma olanağı sunulması gerektiğine işaret eden Yükselen, mesajında şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın önündeki en büyük güçlükler, onları toplumsal hayattan koparan önyargılar, sevgi ve ilgiden yoksun yaklaşımlardır. Onları bu olumsuzluklardan kurtarmak ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri ortamları hazırlamak için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Engelli veya engelsiz herkesin, toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumda bu konudaki duyarlılığın artırılmasına, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine ve engellilerimizin sorunlarının gündeme getirilmesine vesile olacağına inanıyor, tüm engelli vatandaşlarımıza engellerle karşılaşmayacak mutlu bir yaşam diliyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Dünya Engelliler Günü Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title