Haberler

KBÜ'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme:

Karabük Üniversitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, engelli olmanın insanda istem dışı oluşan bir durum olduğunu söyledi.

"Hiç kimse engelli olmak istemez, hiçbir aile engelli bir evladı olsun istemez. Acılar sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır" diyen Uysal, şöyle konuştu:

"Biz millet olarak engelli kardeşlerimizi sıkıntılarını paylaşırsak, medeni bir toplum oluruz. Engelli aileler çocuklarını topluma kazandırmak istiyor. Şartlar her zaman müsait olmuyor. Üniversitemizde 43 bin öğrenci var. Hayat şartları zor ki üniversite çağına gelen bir elin parmağı kadar engelli öğrenci okuyor. Toplum olarak o bireyin hayatta başarılı olabilmesi için tedbir almıyoruz. Sağlıklı insanlar ve yöneticiler olarak yeter ki beyinlerde engel olmasın."

Konuşmanın ardından "Uyan", "Kelimelerin Gücü" ve "Engelliler" adlı 3 kısa film izlendi.

Daha sonra Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı "Engel,  Engel Midir" skeci, semazen gösterisi ve mini konserin ardından sona erdi.

Etkinliğe, Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Burhanettin Uysal Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title