Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Ortaca ilçesinde engelli öğrenciler, Michael Jackson'ın şarkısı eşliğinde dans etti.

Ortaca ilçesinde düzenlenen etkinlikte engelli öğrenciler, Michael Jackson'ın şarkısı eşliğinde gösteri yaptı.

Ortaca Kent Konseyi'nin Kültür Park'ta düzenlediği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, kent konseylerinin çalışma alanlarından birisinin de bulunduğu yöredeki engellilerin yaşam kalitesini nasıl artırılabileceğine yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

Dünyanın çok güzel ve yaşanası bir yer olduğunu belirten Karaçelik, "Dünyayı yaşanılmaz kılan, savaşları çıkaran, biz kendini 'engelsiz' zannedenlerin hüneridir. Engelli kardeşlerimizin dünyanın kötüye gitmesi konusunda hiçbir katkıları yoktur. Biz engelsizler bunu başarıyoruz" dedi.

Karaçelik, herkesin geçireceği kazayla bir gün engelli olabileceğini, onun için engellilerin yaşadıklarını içselleştirerek ve hissederek onlara destek çıkması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından engelli öğrenciler, Michael Jackson'ın müziği eşliğinde dans etti. Etkinlikte down sendromlu öğrenciler, "Tonton aşçılar" adlı tiyatro gösterisini sundu. Çeşitli müzikler eşliğinde oynayan zihinsel engelli öğrenciler, izleyenlerden büyük beğeni topladı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Michael Jackson Hasan Karaçelik Ortaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title