Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engelli bireylerin sosyal yaşama kazandırılması konusunda büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir açıklama yapan Başkan Çoban, engelli...

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engelli bireylerin sosyal yaşama kazandırılması konusunda büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir açıklama yapan Başkan Çoban, engelli vatandaşlar için son dönemde önemli hizmetler yaptıklarını kaydetti. Burhanettin Çoban, "Engellilerin topluma kazandırılması ve halkla olan irtibatını arttırılması amacıyla bugüne kadar toplam 330 akülü araç ve 129 tekerlekli sandalye dağıttık. Ayrıca şehrimizin bir noktasında akülü araç şarj dolum istasyonu kurularak, engelli bireylerin hizmetine sunuldu" diye belirtti.

Engelli vatandaşlar için dönem dönem sertifikalı kursların da düzenlendiğini anlatan Çoban, "Görme engelli bilgisayar kursundan 50, işitme engelli bilgisayar kursundan 8 ve tüm engelli gruplarına yönelik İngilizce kursundan 40 engelli vatandaşımız katıldığı kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı. Ayrıca, engelli memur alımı için açtığımız hazırlık kurslarından 55 engelli kardeşimiz faydalanmıştır. Tüm bunların dışında, zihinsel çocukların ailelerine psiko-sosyal destek eğitimi, işitme engellilerin ailelerine işaret dili ve işitme cihazı eğitimi, görme engellilere bağımsız hareket eğitimi verildi. Kurslarımız gelen talepler doğrultusunda düzenlenmeye devam ediyor" diye kaydetti.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara 3 ayda bir gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımı yapıldığını anlatan Çoban, ayrıca engelli vatandaşların kışlık yakacak ihtiyaçlarının da karşılandığını kaydetti. Bu yardımların rutin olarak belirli periyotlar halinde sürekli olarak yapıldığını da belirten Burhanettin Çoban, "Engelli kardeşlerimiz için hayatı daha çok yaşanır hale getirmek için birçok kültürel etkinliğe imza attık. Genellikle Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yürüttüğü festival, tiyatro, gezi, özel yemek davetleri ve benzeri etkinliklerle onların yüzlerinde tebessüm oluşturup, birbirleriyle kaynaşmalarını sağladık" dedi.

Engelli vatandaşların, Ege Ağız ve Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği ile işbirliği yapılarak her yıl il genelindeki ağız ve diş taramasından geçirildiğini de aktaran Çoban son 3 yılda bin engelli vatandaşın bu hizmetten faydalandığını dile getirerek "Dünyanın her tarafında ve ülkemizde, yaşamındaki sorunları aşmak için büyük bir çaba gösteren insanlara hayranlığımı ve takdirlerimi sunuyor, engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum" diye belirtti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Burhanettin Çoban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title