Haberler

3 Aralık Dünya Engeliler Günü

Trabzon'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Sevgi damlalarından sevgi yağmurlarına" projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Trabzon'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Sevgi damlalarından sevgi yağmurlarına" projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin hazırladığı kolbastı gösterisi ile Sürmene Yardımlaşma Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin mehter marşı, Gazipaşa Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin hazırladığı semazen gösterisi gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dünyada ve Türkiye'de çeşitli etkinlikler düzenlenerek engelli bireylere yönelik farkındalığın oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Devletin özellikle engelli vatandaşlara yönelik önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali Yavuz, "Onların önündeki engelleri en aza indirmek ve tamamen ortadan kaldırmak için tüm kurumlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Bu anlamda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımız aynı kararlılıkla sürecektir. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, belediye olarak engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak ve onların yaşamını kolaylaştıracak her türlü imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

Mesleklere ve spor faaliyetlerine yönelik oluşturulan stantların gezilmesiyle son bulan programa, akademisyenler, öğrenciler, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dünya Engelliler Günü Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title