Haberler

    3.8 Milyar Piksellik Dünyanın En Büyük Fotoğrafı, Dünyanın En Yüksek Dağını Gösteriyor

    Dünyanın en yüksek dağı Everest’in bugüne dek çekilmiş en net fotoğrafı ile tanışın. 3.8 milyar piksellik fotoğraf, Gigapan teknolojisi ile ...

    Dünyanın en yüksek dağı Everest'in bugüne dek çekilmiş en net fotoğrafı ile tanışın. 3.8 milyar piksellik fotoğraf, Gigapan teknolojisi ile Everest'e 5 kez çıkmış David Breashears eseri

    Everest'in zirvesine 5 defa çıkmayı başarmış David Breashears'ın bir projesi olarak geliştirilen ve GlacierWorks için yapılan bu çalışmanın boyutu 120.000 x 31.840 piksel büyüklüğünde, yani yaklaşık 3.8 milyar piksel.

    Aynı kadrajda yüksek çözünürlüklü fotoğraf makineleriyle arka arkaya yapılan çekimlerin birleştirilerek elde edilmesi sayesinde ortaya çıkan bu görüntü Everest'in muhteşemliğini ortaya koyuyor.

    Everest dağının bu en büyük fotoğrafına şu linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Bu fotoğraf 2012'nin bahar döneminde çekilen fotoğraflarla hazırlanmış. Everest dağı nerede diyecek olursanız, yanıtı ise hemen şu haritada:

    Daha Büyük Görüntüle

    Kaynak: PcExtraComTr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title