Haberler

3-5 Ağaç Kervanı Diyarbakır'da

Güncelleme:

Ülke genelindeki doğa talanına karşı 23 Ağustos'ta Yırca'da yola çıkan "3-5 Ağaç Kervanı" uzun yolculuğun ardından Diyarbakır'a ulaştı.

Gezi direnişi eylemlerine katılıp davul ve gitar çalarak "göstericileri motive ettikleri" gerekçesiyle yargılanan Praksis, doğa talanına karşı başlattığı "3-5 Ağaç Kervanı" isimli tur kapsamında Diyarbakır'a ulaştı. 23 Ağustos'ta Yırca'dan yola çıkan grup, Muğla, Antalya, Adana, Mersin ve Dersim'in ardından Diyarbakır'a geldi. Sümerpark'ta düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan grubun meddahlarından Ali Sesal, öldürülen çocuklar ile doğanın katilinin aynı kişi olduğunu söyleyerek, kapitalizme karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.


Sesal'ın ardından Amed Ekoloji Meclisi'nden Yıldız Aydeniz, 3-5 Ağaç Kervanı'nın Diyarbakır'da olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Etkinlik, grubun söylediği şarkılar ve pandomim gösterisi ile sona erdi.

3-5 Ağaç Kervanı nedir?

Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında yürütülen mücadelelere dikkat çekmek üzere, turu "3-5 Ağaç Kervanı" adıyla organize edilen etkinlikler dizisi. #ÜçBeşAğaçKervanı, Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatro'nun öncülüğünde bir araya gelen sanatçılardan oluşuyor. Doğanın talanına ve buna karşı verilen toplumsal mücadeleye dikkat çekebilmek için sanat etkinlikleri yapıyor. Gezici sanat kumpanyası şeklinde ülkenin dört yanına ulaşmak için her yıl yaklaşık 30 günlük bir tura çıkıyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Antalya Muğla Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title