Haberler

2ırkçılığa Kızarak Almanya'yı Terk Eden İşadamı İlhan Doğan Üç Yıl Sonra Konuştu

Almanya'da 'Müthiş Türk' olarak tanınan ve ülkede işlenen Neonazi cinayetlerinin aydınlatılmamasını protesto etmek için üç yıl önce ülkeyi terk eden İşadamı İlhan Doğan, DHA'ya konuştu.

Almanya'da 'Müthiş Türk' olarak tanınan ve ülkede işlenen Neonazi cinayetlerinin aydınlatılmamasını protesto etmek için üç yıl önce ülkeyi terk eden İşadamı İlhan Doğan, DHA'ya konuştu.

ALMANYA'nın Münster kenti yakınlarındaki Vreden kasabasında yaşayan İşadamı İlhan Doğan üç yıl önce, aydınlatılmayan ırkçı cinayetlere tepki olarak ülkedeki tüm yatırımlarını durdurarak Almanya'yı terk etmişti. Vreden'deki lüks villasına dev Türk ve Alman bayrağının yanı sıra büyük bir pankart asarak, Almanya'da yaşayan yabancılara uygulanan çifte standardı da eleştirmiş ve İspanya'nın Mallorca adasına taşınmıştı. Daha önce Almanya'ya yaptığı büyük yatırımlar ve ödediği milyonlarca Euro'luk vergilerle tanınan İlhan Doğan'ın ürünlerinin tanıtımlarını Carmen Electra, Bruce Willis, Ralf Möller ve Boris Becker gibi çok sayıda dünya starı yapmıştımıştı. LR-International Kozmetik'de Senior President (Başkanların Başkanı) unvanına kadar yükselen İlhan Doğan, yıllar sonra Almanya'daki evinin kapılarını açarak yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

'CİNAYETLER BARDAĞI TAŞIRDI'

Üç yıl önce yaşadıklarını anlatan İlhan Doğan, 'Daha önceki kariyerimde hep yabancılara karşı soğuk davranıldığını görüyordum ve yaşanan cinayetler bardağı taşırdı. Ben alnımın teriyle buralara geldim. Milyonlarca Euro Almanya'ya vergi ödüyorum ve halen o kıskanmaları hissediyorsun. Türk olduğum için çok gururluyum ama biraz da deliyimdir. Yaşanan bu olumsuzlukları protesto etmek için İspanya'ya gittim' dedi.

'PROTESTOM SES GETİRDİ'

'Müthiş Türk' olarak da tanınan İşadamı Doğan sözlerini şöyle sürdürdü 'Yaptığım bu protesto ile birçok kişi tarafından taktir kazandım. Ancak mesela Alman maliyesi bayrakların resmini çekmiş, bunu bile bana karşı negatif olarak kullandılar. Başarıya ulaşmak kolay değil o yüzden bunları da aştık. Eski şirketimde 25 yıldır aktifim ve 5 yıldızlı en üst düzey başkanım. Şimdi Mallorca'da 400 bin metrekare aloe vera tarlaları aldım ve ünlüler için SPA merkezi açtım. Adada da durmadım, yatırımlar yaptım vizyonlarım var, Türkiye'de de bazı şeyler düşünüyorum. Gelecekte özel akademi kurarak eğitimler vermek istiyorum. Hollywood'da hayatımı anlatan bir film projesine başlıyorum. Hiç durmuyoruz.'

'NSU DAVASI ŞOVDAN İBARET'

Almanya'da NSU terör örgütünün yargılandığı davayı da değerlendiren İlhan Doğan 'Bu davalar beni hiç tatmin etmedi, bu tipik bir Almanya. Bütün dünya bu davaları takip ediyor. Ben her şeyin yolunda gittiğine inanmıyorum. Gerek bizim vatandaşlarımız gerekse diğerleri geri dönmeyecek. Bunun bedelini ödeyemezler. Bu mahkeme göz boyamak için sadece bir gösteri amacıyla yapıldı. Polisler bile işin içinden çıktı. Mahkemeye de güvenmiyorum. Adaleti arıyoruz diye sadece bir şov yapıyorlar' diye konuştu.

'HEP TÜRK KALACAĞIM'

'Ben hep bir Türk kalacağım' diyen Doğan, 'Almanya'da hayat kurun, iş kurun, iş verin ama asla Alman olmayın. Benim tavsiyem genç ve büyüklerimize, çok çalışalım, yanlış yola girmeyelim, provokasyona gelmeyelim, örnek olalım. Artık holdinglerin sahibi olduk, ünlü restoranların sahibi olduk. Üç milyon insan burada yaşıyor ve daha çok şey yapmamız lazım. Artık son 10 yıldır Türkiye'de de iş yapmak için iyi alternatifler var. Asla pes etmeyin. Türkiye'mizi ve Türklüğümüzü asla unutmayalım' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İspanya Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title