Haberler

2957 Yılında Açılması İstenen Zaman Kapsülü Bulundu

Güncelleme:

Kazı çalışmaları yapan araştırma ekibi, 1957 yılında gömüldüğü belirlenen ve 2957 yılına kadar açılması istenmeyen bir zaman kapsülü buldu.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde kazı çalışmaları yapan araştırma ekibi, 1957 yılında gömüldüğü belirlenen ve 2957 yılına kadar açılması istenmeyen bir zaman kapsülü buldu.

2957 YILINDA AÇACAKLAR

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Müzesi Koleksiyon Direktörü Deborah Douglas, kampüs alanında yaptıkları kazı sırasında bir zaman kapsülü bulduklarını belirtti. Kapsülün üzerinde belirgin bir şekilde 'Lüfen 2957 yılına kadar açmayın' yazısının belirgin bir şekilde görüldüğünü belirten Douglas, bu yüzden kapsülü açmamaya karar verdiklerini belirtti.

"İÇİNDEKİLERİN BOZULMADIĞINI DÜŞÜNÜYORLAR"

Alınan bu karar sonrası kapsülün içerisinde neler olabileceğine dair müze çalışanları, bazı tahminlerde bulundu. Kavanoz şeklindeki kapsül açılmasa da içerisindeki dökümanların bin yıl boyunca bozulmayacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

BOZULMAMASI İÇİN MATERYALLER KULLANMIŞLAR

MIT'in arşivlerinde yer alan görüntülere bakıldığında, MIT laboratuvarlarında üretildiği görülen kapsülün içerisindeki materyallerin korunması için kavanoza argon gazı doldurulmuş. Bu materyallerden bir tanesinin, 1957 yılının en önemli teknolojik buluşları arasında yer alan ve aşırı iletkenliği yönetmeyi sağlayan bir kriyotron olduğu belirtiliyor.

Zaman kapsüllerini gömmek, MIT'in geleneklerinden bir tanesi. Enstitünün kampüsünün etrafında gömülü olduğu tahmin edilen 8 tane daha kapsül olduğu belirtiliyor. Enstitü yönetimi, bulunan kapsülü uzun süre korumak için neler yapabileceklerine dair araştırmalarına devam ediyor. Bu kapsülün ya müzede sergileneceği ya da araştırmacılar tarafından tekrar gömülmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Deborah Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

cafer Mobil-ANDROID:

merak ettim bir açın kapatırsınız

16
1
yanıtYanıtla
meraklı:

çok merak ettim ne var içinde acaba ne olur açın yaaaa bu gece yatamam yarında yatamam ertesi günde yazık değilmi bana ya. . . .

10
3
yanıtYanıtla
GİZEM YARATMAKTA ÜSTLERİNE YOK:

AÇSALAR KIYAMET KOPACAK SANKİ.

12
0
yanıtYanıtla
Manisali:

Organik tohumlar olabilir.

6
5
yanıtYanıtla
gyt:

Zaten ahir zamandayız. Bu kapsüller hiç açılmayacak ozaman.

10
0
yanıtYanıtla
orhan:

açın gitsin nolacak :)

8
0
yanıtYanıtla
gala1905:

kimse görmeden acarlar insan oglu merakdan duramaz

6
0
yanıtYanıtla
türko Mobil-ANDROID:

zaman ozamana kadar kıyamet kopmuş, gavurlar belalar ini bulmuş olurlar....zaman makinasiymiş....yaşamış kafayı yemiş abi bunlar....birkaç milyon yıl sonraya cehenneme putine obamaya buştha gönderin siz onu cennette biz sin yerinize açarız...sizde cayır cayırlarda.....

0
2
yanıtYanıtla
yıkıımmMobil-ANDROID:

Saçmalamayin gerizekalikar ne zaman kapsülü yok böyle bişey.. yalan haber

0
1
yanıtYanıtla
Zafer:

Hem kendi enstitüleri zamaninda gömmüs 50 yil sonra cikarip haber yapmislar haberin daniskasi bu anlayacaginiz

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title