Haberler

29 Yaşında Emekli Olan Amerikalı Basketbolcu: Eşcinsel Olmadığım İçin Dışlandım

Güncelleme:

Geçtiğimiz yıl emekli olan 30 yaşındaki ABD'li basketbolcu Candice Wiggins, "Ligin yüzde 98'i eşcinsel. Ben olmadığım için beni dışladılar." dedi.

Geçtiğimiz yıl profesyonel basketbol kariyerini sonlandırarak herkesi şaşırtan 30 yaşındaki Candice Wiggins, böyle bir kararı almasında kadınlar basketbolundaki olumsuz şartların etkili olduğunu söyledi.

The San Diego Union-Tribune'a verdiği röportajda Wiggins, WNBA kariyeri boyunca "zehirlendiğini" ifade ederek, "Aslında iki sezon daha oynamak istiyordum, ancak WNBA'deki bunaltıcı ortam beni mental açıdan çok yıprattı. Kamuoyunda göz ardı ediliyor ancak değerlerimiz ayaklar altına alınıyor." dedi.

"LİGİN YÜZDE 98'İ EŞCİNSEL"

Lige yozlaşmış bir kültürün hakim olduğunu dile getiren kadın basketbolcu, "Ben heteroseksüel biriyim ve bu yüzden WNBA kariyerime başladığım günden itibaren baskı gördüm. Ligde oynayan basketbolcuların %98'i eşcinsel olabilir. Bu nedenle beni dışladılar. Bazıları bana kasten zarar vermek istedi ve benden hoşlanmadıklarını bana hissettirdiler." diye konuştu.

Wiggins ayrıca kimseye kırgın olmadığını ve yaşadıklarının kendisini daha güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

WNBA kariyerinde Minnesota Lynx, Tulsa Shock, Los Angeles Sparks ve New York Liberty formaları giyen Candice Wiggins'in açıklamaları karşısında WNBA yönetiminden henüz bir cevap gelmiş değil.

Kaynak: Haberler.com / Spor

San Diego Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title