Haberler

29 Stattan 27'si Bitti Bitiyor

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 27 yeni stadın yapım çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Toplamda 29 stat için yaklaşık 3.250 milyon TL'lik bir bütçe hazırlandı.

Konya ve Mersin statlarını tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 27 yeni stadın yapım çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın sıkı takibi altında süren inşaatlarda son aşamaya yaklaşıldı.

27 STAT BİTTİ BİTİYOR

Türk takımları yaptıkları yıldız transferlerle özellikle Avrupa'da gündemin ilk sırasına otururken, Gençlik ve Spor Bakanlığı da yeni statlarla Türk futbolunun çehresini değiştirmek için tam gaz çalışıyor. '29 Avrupa stadı' sloganıyla yola çıkan Gençlik ve Spor Bakanlığı, çalışmalarda büyük aşama kaydetti. Konya ve Mersin statlarının yapımı tamamlanırken, geriye kalan 27 stadın ise yüzde 60'ı tamamlanmış durumda. UEFA standartlarına göre yapılan bu statların, son teknolojiyle donatılması da dikkat çeken önemli noktalardan biri.

3 MİLYARLIK YATIRIM YAPILDI

Türkiye'nin tüm illerinde ihtiyaca göre hazırlanan projelerde 29 stat için yaklaşık 3.250 milyon TL'lik bir bütçe hazırlandı. Stadın yanı sıra tesis yapımına önem veren bakanlık, bu konuda da sınırları zorluyor. 2000 yılı ve öncesinde 370 tesis hizmette iken bu rakam 13 yıl içerisinde 575'e yükseldi. 2015 yılında 20 atletizm pisti, 27 gençlik merkezi, 50 havuz, 57 diğer sporlar, 58 stadyum (il ve ilçe), 137 spor salonu, 150 futbol sahası olmak üzere toplam 499 tesisin yapımı da sürüyor.

ÇALIŞMALAR TAKİP ALTINDA

Artık sona yaklaşılan statların bir bölümünün yeni sezonun ortasında açılması bekleniyor. Geri kalanların da 2016-17 sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. Çalışmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık yetkilileriyle de inşaatları takip altında tutuyor.

Kaynak: Sabah

Kaynak: Haberler.com / Spor

Akif Çağatay Kılıç Mersin Konya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (12)

nfvhs:

Fenere yapilmasin bir tek

0
8
yanıtYanıtla
ahmetMobil-IOS:

zonguldak stadı çökecek insanların üstüne o zaman stad yapacaksınız. sonra stad yaptık diyeceksiniz. öyle bir durum olduğunda bu vebali nasıl ödeyeceksiniz. 4 yıldır stad yapılacak bu şehre tam 4 yıl!!!!!

2
5
yanıtYanıtla
akp yi bende sevmem ammaaa:

arkadaşlar ayıptır yaa herşeyden bi iktidara vurma yarışına girilmiş. . heleki bu sayfada bi grup var sürekli vuruyor büyük ihtimal paralelcilerdir bunlar. şimdi konuya gelelim bu statlar bütün dünyada olan statlar o ülkelerin ekonomisimi çöktü. bugün futbol büyük bir endüstri bunu anlamayanlar gelmiş burda laga luga yapiyo sırf akp ye vuracam diya. ulan akılsızlar bi gs bi fener şmp. ligi şampiyonu olsa ne olur biliyormusunuz. şu yapılan masrafın 10 katı gelir girer ülkeye beyinsizler anca konuşun

4
1
yanıtYanıtla
orhan saklan:

SAĞLAM VE SAĞLIKLI GENÇLER YETİŞTİRİLMELİ Kİ GELECEĞİMİZ GÜZEL OLSUN BU YATIRIMLARI YAPAN VE YAPTIRANLARI KUTLAR TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

4
0
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİS:

PEKİ ONLARA VAR EMEKLİYE NEDEN YOK BEN İSTEDİM BANA KURU KURU BETON BİNALAR DİKİN ORADA GURU GALABALIKLARIN , , HABİRE BİRBİRİNE GİYDİRMESİNİ BE N Mİ İSTEDİM , BEN ÇOCUKLARIMI ADAM GİBİ YETİŞTİRİP VATAN VE MİLLETİNE EN İYİ ŞEKİL DE HİZMET ETMESİNİ İSTEDİM . ONLARI EN İYİ ŞEKİL DE YETİŞTİREBİLMEM İÇİN DE DEVLETİM DEN ADAM GİBİ MAAŞ İSTEDİM . YAPIN BAKALIM O YAPDIKLARINIZDAN ELBET BİR GÜN HESAP SORULACAKSINIZ VARSA HAKGIM ALIRIM AHİRET DE

1
2
yanıtYanıtla
Ali:

Akp sayesinde rüyalar gerceklesti

0
1
yanıtYanıtla
.......:

bu stadlar şehir merkezlerine neden bu kadar uzakta yapılıyor?

0
1
yanıtYanıtla
heryere yaptilar bize yapmadilae:

Osmaniye karantinaya alindi

0
0
yanıtYanıtla
abcde:

Çok lazım.

0
0
yanıtYanıtla
faruk:

Osmaniye yeni sdat isteriz

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title