Haberler

29. Şile Bezi El Sanatları Fuarı Açıldı

ŞİLE Belediyesi'nce düzenlenen "29. Uluslararası Şile Bezi El Sanatları Fuarı" "Demokrasi Nöbeti"yle açıldı.

ŞİLE Belediyesi'nce düzenlenen "29. Uluslararası Şile Bezi El Sanatları Fuarı" "Demokrasi Nöbeti"yle açıldı. Şile Limanı'nda gerçekleşen fuar açılışında konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, festivalde bu yıl 15 Temmuz darbe kalkışması nedeniyle eğlence organizasyonlarını iptal ettiklerini belirtti.

Açılışta konuşan Tabakoğlu, 15 Temmuz'un tarih boyunca bir demokrasi bayramı ve irade şöleni olarak anılacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu demokrasi bayramı kutlanırken şehitlerimiz her zaman hayır ve rahmetle yad edilecek. Milletçe nasıl bir ve beraber olduğumuz şu günlerde, bu uğurda mücadele vermiş tüm kardeşlerimi, siyasi parti ayrımı yapmaksızın o gece omuz omuza sokaklarda yürüyerek, sancağına iradesine sahip çıkan herkesi kutluyorum. Bugün seçilmiş bir belediye başkanı olarak buradan konuşabiliyorsam başta şühedaya ve şehitlerimize ve sizlere müteşekkirim."

Fuarda uluslararası konukların yanı sıra, 20'si yabancı ülkeden 42 yerli sanatçının yer aldığı bilgisini veren Tabakoğlu, "Bizler burada dünyaya demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde her şeye rağmen hiçbir şeyin değişmeden, daha da iyiye gittiği mesajını veriyoruz. Türkiye, birilerinin üzerinde ameliyat yapabileceği bir ülke değil. 26. gününü gerçekleştirdiğimiz demokrasi nöbetimizde bu akşam da bunu tekrar haykıracağız." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise "Biz birlikte Türkiye'yiz, seslerimiz farklı ama gerektiğinde tek ses, tek nefes olabiliyoruz. 15 Temmuz'da, bu aziz milletin evlatları dünyaya bunu gösterdi. Bizim başkalarının topraklarında gözümüz yok ama başkalarının bizim topraklarımızda gözü olursa o gözü çıkartmasını biliriz. Bize bu aziz vatanı dar etmek isteyenlere, bu aziz vatanı dar ederiz" ifadelerini kullandı.

Türk halkının köksüz ve mazisiz olmadığına işaret eden Metiner, "Bizim yürek coğrafyamız geniş. Uluslararası sınırlara, elbette saygımız var ama kimsenin yürek coğrafyamıza sınır çizmesine izin vermeyiz. Bosna da bizim, Bağdat da bizim" dedi.

Mehmet Metiner, 15 Temmuz'un aziz Türk milletinin yeniden dirilişi ve şahlanışı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye, asla Pensilvanya'ya dönüştürülmeyecektir, dönüştürmek isteyenlerin başını da koparırız, heveslerini de kursaklarında bırakırız. Ay yıldızlı bayrağımızı, asla gönderden indiremeyecekler, bu aziz vatanı hiçbir güç parçalayamayacak. Demokrasiyle taçlandırdığımız bu aziz vatana, sonuna kadar sahip çıkacağız."

TÜRK BAYRAKLARI FUAR AÇILIŞINDA GÖZ DOLDURDU

Fuar Açılışı öncesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. "Hicaz Hümayun Peşrevi", "Eski Ordu Marşı", "Genç Osman", "Fetih Marşı" ve "Hücum Marşı" gibi marşlar ile "Türkiye'm" şarkısını seslendirdiklerinde katılımcılara dağıtılan "Türk Bayrakları Fuar açılışına ayrı bir görsel şölen havası yaşattı.

Yerli ve yabancı konuklara ev sahipliği yapan fuara, Belarus, Ukrayna, Kırım, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Macaristan, Gürcistan ve Türkmenistan'dan 25 el sanatı ustasının yanı sıra, Anadolu'dan ipek dokumadan lüle taşına, deri işlemeden oymaya, hat ve ebru sanatından seramiğe kadar birçok zanaatkar katılıyor.

Fuarda İpek dokumadan lületaşına, deri işlemeden oymaya, hat ve ebru sanatından seramiğe el sanatlarıyla ünlü Anadolu'nun farklı illerinden, sanatın çeşitli dalıyla ilgilenen zanaatkarın ağırlanacağı fuar 14 Ağustos tarihine kadar saat 17.00 – 24.00 arasında ziyaretçileriyle buluşacak. Yerli ve yabancı konuklara ev sahipliği yapacak olan Şile Bezi El Sanatları Fuarıyla, Şile Bezine işlenen asırlık desenler, 100 yıllık kıyafetler, örtüler, şallar sergi alanında görücüye çıkacak. Geçmiş yaşamların bugüne taşınmasında önemli bir köprü görevi gören Şile Bezi, her motifte bir hikaye barındıran; sevinçleri, hüzünleri, ayrılıkları, özlemleri, sanatsal yorumları işlemelere taşıyan eserlerini gözler önüne serecek.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Metiner Şile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title