Haberler

29 Eylül İlkokulu, Poster Yarışması Birincisi Oldu

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğrencisi Tokay Kayra Seçginli, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yapılan poster yarışmasında birinci oldu.

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğrencisi Tokay Kayra Seçginli, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yapılan poster yarışmasında birinci oldu.

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı çerçevesinde düzenlenen ve kısa adıyla KIDS olarak bilinen Keep Invest Donate Spend Projesinin Türkiye'deki ortağı olan Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, proje kapsamındaki yarışmada, poster dalında, 3-C sınıfı öğrencisi Tokay Kayra Seçginli'nin çalışmasıyla Hırvatistan, Romanya, Polonya ve Portekiz'i geride bırakarak birinciliği elde etti.

Projenin ortakları olan Türkiye'den Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, Hırvatistan'dan PrvaosnovnaskolaCakovec, Polonya'dan SzkolaPodstawowanr 23, Portekiz'den Agrupamento de Escolas de Marco de Canaveses ve Romanya'dan Scoala Gimnaziala Nr.79 okulları, KIDS Projesine maskot, poster ve logo dalında öğrenci ürünlerini göndererek proje yarışmasına katıldı.

Yarışmada poster dalında, en çok oy alan Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, birinci oldu.

Okul Müdürü Ahmet Karakoç, Sarıkamış'tan uluslararası bir projeye katılarak başarılı olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Avrupa Birliği Erasmus+ Programlarına katılarak öğrencilerin dünya ile entegre olmasının amaçlandığını belirten Karakoç, "Öğrencilerimizin hayal güçleri, bilgi ve becerilerini görme açısından bu tür faaliyetlere çok önem veriyoruz. Bu anlamda öğrencimiz Tokay Kayra Seçginli, kendi tasarım ve emeğiyle yaptığı poster çalışması, birinciliği elde etmesi hem bizi hem ilçemizi gururlandırmıştır. Öğrencilerimiz inşallah bundan sonra da daha büyük başarılar elde edecek" diye konuştu.

Okul idaresi Seçginli'ye tablet hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Sarıkamış Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title