Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Doğru

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürgan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürgan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, tüm imkansızlıklara rağmen verilen kurtuluş mücadelesinin en değerli eserinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyetini koruyacak ve yaşatacak olanın yine aziz millet olduğunu aktardı.

Gürkan, mesajının devamında şunları ifade etti:

"Kurtuluş savaşında istediğini elde edemeyen dış mihraklar, terör örgütleri eliyle ülkemiz üzerindeki hain emellerini sürdürmektedir. Bunun son örneği 15 Temmuz'da yapılan darbe girişi ve kalkışma olmuştur. Atatürk'ün milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ne yine bu millet sahip çıktı, dış güçlerin desteğiyle yapılan darbe girişimini bastırdı."

Polat da millet olarak Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ve her karış toprağı şehitlerin kanıyla şereflenen bu aziz vatanda, farklı dil, din, ırk ve görüşlerdeki insanlar asırlar boyu kardeşçe yaşadığını belirtti.

Aziz milletin kendini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zaferle bitirerek, cumhuriyetle birlikte tarih sahnesinde hak ettiği yeri yeniden aldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Battalgazi Uğur Polat 29 Ekim Politika Güncel Haberler

title