Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ile İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarının başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ile İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarının başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

MHP İzmir İl Başkanı Karataş, yayımladığı mesajında, cumhuriyetin uğrunda can verilecek kadar değerli olduğunu belirterek, Türk milliyetçileri olarak cumhuriyetin sonsuza kadar savunucusu olacaklarını kaydetti.

Cumhuriyetin Türk milletinin "onuru" olduğunu vurgulayan Karataş, bu onurun şanlı Türk bayrağı gibi Türk milletinin ruhunda dalgalandığını belirtti.

Karataş, şu ifadeleri kullandı:

"Dün verilen mücadele bugün şuurla idrak etmeli, gaflet ve delaletten uzak durulmalıdır. Biz Türk Milliyetçileri olarak, cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu, hangi düşmanlara karşı çarpıştığımızı, yoklukla nasıl mücadele ettiğimizi ve ne kadar şehit kanı döktüğümüzü çok iyi biliyor, daima da bu şuurla hareket ediyoruz. İzmir şehri bu şuurun coştuğu ve heyecana dönüştüğü önemli illerimizden biridir. Cumhuriyetimizin gururu İzmir'e de çok yakışmaktadır. Bu vesile ile Türk milletinin, hemşehrilerimizin ve dava arkadaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, bugünlere kadar canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize yad ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun'un mesajı

Mesajında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Hoşcoşkun, cumhuriyetin yüce Türk milletinin destansı zaferi sonucunda kurulduğunu vurguladı.

Hoşcoşkun, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kazanımlarının bilinci içinde birlik ve beraberlik inancıyla ülkemizi her alanda daha ileriye taşımanın sorumluluğunu yüreğimizde hissediyoruz. Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünde, Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, üniversitemizin ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

EBSO Başkanı Yorgancılar'ın mesajı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, mesajında Türk milletinin karakterine en uygun idarenin cumhuriyet idaresi olduğunu belirterek, cumhuriyetin Türk milleti için büyük bir zenginlik olduğunu ve bu zenginliği tüm değerleriyle koruması gerektiğini vurguladı.

Yorgancılar, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, hür yaşam hakkı, atalarımızın dökülen kanı demektir. Cumhuriyet, milletimizin iradesi, yokluktan varlığa geçişin simgesi, Başkomutanımızın liderliğinde şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlığı demektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 93. yıl dönümünü şehitlerimizin gölgesinde ve bu duygular içinde kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerini esas alarak, cumhuriyetimizi yaşattığımız sürece, hiçbir güce teslim olmayacağımız bilinsin. Dünden daha kararlı, dünden daha çok kenetlenerek, daha çok çalışarak, daha çok üreterek yolumuza devam etmekten başka da bir şansımız yoktur."

MÜSİAD Başkanı Ülkü'nün mesajı

MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü ise mesajında cumhuriyetin 93. yılında Türkiye'nin geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, Cumhuriyet Bayramının milli ve manevi değerlerimizin artmasını ve bütünleşmesini sağladığını vurguladı.

Türk milletinin 93 yıl önce yokluk ve imkansızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmadığını belirten Ülkü, 15 Temmuz darbe girişiminde de Türk milletinin dimdik ayakta kaldığını kaydetti.

Ülkü, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bizler bunun bilincinde olarak ülkemizi nasıl daha ileriye taşıyabiliriz, atalarımızın bizlere bıraktığı kültürü yaşatarak ve yaşayarak nasıl muasır medeniyetler seviyesine getirebiliriz, bunu düşünmeli ve sürekli çalışma ve gelişme içerisinde olmalıyız.

Bu anlamlı gün vesilesiyle ülkemizde ve komşularımızda kaygıyla izlediğimiz kardeş kavgalarının bir an önce son bulmasını temenni ederim. Büyüyen ve zenginleşen ülkemizin tarih içinde hak ettiği yeri bulması için değer üreten iş adamları adına, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz."

ESİAD Başkanı Güçlü'nün mesajı

Ege Sanayicileri ve İş adamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü, cumhuriyeti ilelebet yaşatmanın Türk milletinin sarsılmaz hedefi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet rejimimiz içinde demokrasimizi geliştirerek barış içinde yaşamak amacımız olmalı. Hem yurt içinde barış içinde olmayı hem de başta komşularımız olmak üzere dünya ile dost bir şekilde yaşamayı sağlamalıyız. Ekonomik refahımızı artırmak, gelir dağılımını daha da iyileştirerek, yoksulluğu tarihe karıştırırken, cumhuriyetimize de sahip çıkmak en büyük görevimiz olmalı."

Ege İş Kadınları Derneği Başkanı (EGİKAD) Betül Elmasoğlu ise mesajında, Türk kadınının cumhuriyet sayesinde kimliğe kavuştuğunu belirterek, Türk kadınının var olabilmesi için cumhuriyet yönetiminden başka bir şansı olmadığını ve cumhuriyetin yılmaz takipçileri olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Cüneyt Hoşcoşkun 29 Ekim İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
title