Haberler

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Kaya'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Güncelleme:

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kaya, mesajında, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunu ifade eden Cumhuriyet'in 91. yıl dönümünün kutlu olmasını dileyerek, "Cumhuriyet, vatanımız olan bu topraklarda bağımsız ve insan onuruna yakışır bir hayat sürmemiz için, dinimizi, inançlarımızı, geleneklerimizi özgür biçimde yaşamak ve yaşatmak için, bu vatanda tek söz sahibinin Türk Milleti olduğu gerçeğinin sönmeyecek meşalesidir" dedi.

Cumhuriyetin ümmet yerine ulusu, kul yerine yurttaşı, babadan oğula geçen yönetim anlayışı yerine millet iradesini, bağnazlık yerine çağdaşlığı koyan en insancıl rejim olduğunu ifade eden Kaya, "Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen en onurlu savaşımın adı ve yüce Atatürk'ün deyişiyle bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet, sonu olmayan bir başlangıç, karanlığa bir başkaldırı ve ulusal onurdur" ifadelerini kullandı.

Kaya, barışın, özgürlüğün ve onurun rejimi olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasaklamaya kalkışanlara en büyük cevaplarının da içlerindeki Cumhuriyet sevdası ve onu yaşatma kararlılığı olacağını anlatarak, "Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O'nun kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Kaya Ortahisar 29 Ekim Yerel Haberler

title