Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Malatya, Sivas, Elazığ, Tokat ve Erzincan'da tören düzenlendi

Malatya, Sivas, Elazığ, Tokat ve Erzincan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Malatya'daki törenler, Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.

Vali Vasip Şahin, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Cumhuriyet yönetiminde halkımız, bilimin güdümünde, özgürce düşünebilen, kararlarını sorumluluk bilinci içinde verebilen, yürekli, şanlı tarihinden güç alan bir toplum haline gelmiştir. Cumhuriyetin getirdiği özgürlükçü düşünce ortamında kendini ifade etme ve geliştirme imkanı bulan vatandaşlarımız, çağdaş dünyayla bütünleşmiştir. Cumhuriyetimiz hedef gösterdiğiniz çağdaş yolda ilerleme yolunda hızla ilerlemektedir. Bu yolda karşısına çıkacak her türlü engeli, birlik ve beraberliğe yönelik tehdit ve saldırıyı, azim ve kararlıklıkla yok edecek güçte ve kararlılıktadır. Birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi her geçen gün ileriye götürme azim ve kararlılığında olduğumuzu belirtiyor, başta zatıaliniz olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

-Sivas

Sivas'ta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ile Belediye Başkan Vekili Cafer Çongar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Törene, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler ve öğrenciler katıldı.

-Elazığ

Elazığ'da Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ve Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona eren törene, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler ve öğrenciler iştirak etti.

-Tokat

Tokat'ta da Vali Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona eren törene, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

-Erzincan

Erzincan'daki kutlamalar, Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Törende gaziler, askeri ve sivil erkan, öğrenciler ile vatandaşlar da yer aldı.

Kutlamalar, yarın Ordu Caddesi'ndeki geçit töreni ve resepsiyonla devam edecek. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Elazığ Tokat Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
title