Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile milletvekilleri Salih Fırat ve Mehmet Metiner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Aydın, mesajında 90. yılına giren Cumhuriyetin bugün millet için çok daha büyük anlam ifada ettiğini ve milletçe omuz omuza vererek kalkınma çabalarına hızla devam ettiklerini belirti.

Daha demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir Türkiye için çalışmalara devam ettiklerini belirten Aydın,şunları kaydeti:

"Cumhuriyet, bizi ayrılmaz bir bütün olarak bir arada tutan ve toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı perçinleyen bir hazinedir. Ülkesine, milletine ve geleceğine inanan milletimizin; eşitlik, özgürlük ve çağdaş demokrasi temelleri üzerine kurulmuş ve inşası milletimizin iradesi olan eserimizdir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti; dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızın ortak adı olmaya bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle en başta, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anarken, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, esenlikler temenni ederim."

Milletvekili Salih Fırat

Milletvekili Salih Fırat da siyasi literatürde Türkiye'de yapılan son reformlar ve açıklanan Demokratikleşme paketleriyle siyasi literatürde "Halkın kendi kendisini yönetmesi olarak tanımlanan Cumhuriyet'in ruhuna daha da uygun bir süreci yaşamakta olduklarını belirtti.

"Halka rağmen halk için" algısı yerine,  "halkla beraber halk için" algısının misyon edindiği bir yönetim anlayışının Cumhuriyeti yücelteceğini kaydeden Fırat, "İnsan hak ve özgürlükleri alanında, din ve vicdan hürriyeti noktasında ciddi mesafeler alan ülkemizin bu yönde daha da büyük ivmeler yakalayacağına olan inancımızın her zamankinden daha fazla olduğunu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mehmet Metiner

Milletvekili Metiner ise demokrasiyi tam manasıyla uygulama çabalarından taviz vermeyeceklerini belirti.

Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandığı zaman gerçek manasını bulabileceğini vurgulayan Metiner, şunları kaydetti:

"11 yıldır aldığımız mesafe, cumhuriyet ruhuna uygun ve onu geliştiren bir çaba olmuştur. Bundan sonraki adımlar da hep halkın iradesinin tam manasıyla idareye yansıması çabasıdır. Cumhuriyet, ancak halkın egemenliği hiçbir kayıt ve şarta bağlanmadığında bir anlam ifade edebilir. Bu vesileyle halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım." - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Metiner Salih Fırat 29 Ekim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title