Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Çanakkale'nin Bayramiç, Ezine, Eceabat, Lapseki ve Gelibolu ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çanakkale'nin Bayramiç, Ezine, Eceabat, Lapseki ve Gelibolu ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Gelibolu'daki tören, Garnizon Komutanlığı önünde yapıldı.

Törende, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ve Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Lapseki

Lapseki Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulunda tören düzenlendi.

Atatürk Büstü'ne Kaymakamı Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından çelenk sunuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Eceabat

Eceabat'taki törenler Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Atatürk Anıtı'na Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak ve Belediye Başkanı Adem Ejder tarafından çelenk sunuldu.

Daire amirleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Ezine

Ezine Atatürk Anıtı ve Parkı'nda düzenlenen tören, Kaymakam Ali Fuat Atik ve Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu tarafından Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Turgay Şavir, Cumhuriyet Başsavcısı Detya Kıratlı Akçadağ, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Engin Us, Emniyet Müdürü Kuvvet Yaşar, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bayramiç

Bayramiç Yıldırım Akbulut Meydanı'ndaki tören, Kaymakam Kemal Kızılkaya ve Bayramiç Belediyesi Sadettin Arslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, Cumhuriyet Savcısı Yüksel Ertürk Bezgin, Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Erikli, siyasi partilerin ilçe başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, daire ve okul müdürleriyle öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gelibolu Lapseki 29 Ekim Politika Güncel Haberler

title