Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Alimoğlu, mesajında, cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla kutladıklarını belirtti.

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı'nın, milletin var olma mücadelesi, cumhuriyetin ise bu mücadelenin zafer sembolü olduğunu vurgulayan Alimoğlu, şunları söyledi:

"Milletimiz; geçmişte karşılaştığı tüm olumsuz şartlara rağmen birlik ve beraberliğinden taviz vermeden bütün zorlukları aşmayı bilmiş, cumhuriyetin gücü ve önderliğiyle bugün eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda büyük başarılar sağlayarak, dünyanın güçlü ülkeleri arasındaki yerini almıştır. Bu anlamlı günde cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Polat, mesajında, Cumhuriyet Bayramı'nın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusun var olma mücadelesi ve 'bitti' denilen bir anda bağımsızlığı için vermiş olduğu mücadelenin sonunda tarih sahnesinde yeniden dirilişinin sembolü olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünde, cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Polat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler cumhuriyetin 100. yılına milletçe emin adımlarla yürürken bu ülkenin fertleri olarak 91 yıldır olduğu gibi cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklara karşıda, cumhuriyetimizin kazandırdığı değer, inanç ve kararlılıkla her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz."

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Alimoğlu Karabük 29 Ekim Yerel Haberler

title