Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel mesajı okundu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel mesajı okundu.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona, Avusturya'da bulunan sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve kamu görevlilerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı. Resepsiyona katılanları, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş ve Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay karşıladı.

Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Viyana Büyükelçiliğine gönderdiği özel kutlama mesajı, ikinci katip Ayşecan Öztop tarafından okundu.

Türkçe okunan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Bu dost u¨lkede bulunan tu¨m vatandas¸larımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurulus¸unun 91'inci yıldo¨nu¨mu¨nu¨n u¨lkemiz, milletimiz, tu¨m dost ve kardes¸ u¨lkeler ic¸in hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kurulus¸unun 91. yıl heyecanını bizlerle paylas¸an dost ve kardes¸ u¨lkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tu¨m dost ve kardes¸ halklara, temsilcilik c¸alıs¸anlarımıza da bu anlamlı gu¨nu¨mu¨zde barıs¸ ve dayanıs¸ma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını go¨nderiyorum.

Tu¨rkiye Cumhuriyeti, du¨nyada barıs¸ı, dayanıs¸mayı, adalet ve refahı savunan; her u¨lkenin ic¸ is¸lerine ve toprak bu¨tu¨nlu¨gˆu¨ne saygı go¨steren, uluslararası hukuku, evrensel insani degˆerleri, insan hak ve o¨zgu¨rlu¨klerini her s¸eyin u¨zerinde tutan bir dıs¸ politika anlayıs¸ına sahiptir.

91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettigˆimiz ve savundugˆumuz bu degˆerler, bugu¨n ve bundan sonra da Tu¨rkiye dıs¸ politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Tu¨rkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barıs¸ın yanında yer almayı, mazlum ve magˆdurlar ic¸in cesaretle hakkı savunmayı su¨rdu¨recektir.

Tu¨rkiye, istikrarla bu¨yu¨yen ekonomisi, standartları yu¨kselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birligˆi Su¨reci, G-20 u¨yeligˆi, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla bo¨lgesel ve ku¨resel barıs¸ ic¸in tecru¨besini insanlık adına seferber etmekten de kac¸ınmayacaktır. Bu du¨s¸u¨ncelerle, Avusturya'da yas¸ayan tu¨m vatandas¸larımızın, tu¨m kardes¸lerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum.

Bu anlamlı gu¨nde, heyecanımıza ve cos¸kumuza ortak olan dost ve kardes¸ u¨lkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, u¨lkem ve milletim adına s¸u¨kranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Mesajın ardından konuşan Büyükelçi Göğüş, anlamlı günde bir arada olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, "Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Bildiğiniz gibi bugün Cumhuriyetin 91'inci kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Cumhuriyet, modern Türkiye'nin çağdaş uygarlık yolundaki en önemli kazınımlarındandır" dedi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle işçilerin içerde mahsur kaldığını hatırlatan Göğüş, "Bu işçi kardeşlerimizin en kısa zamanda ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Başkonsolos Tayyar Kağan Atay ise katılımcılara teşekkür ederek herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladığını ifade etti.

Resepsiyonda katılanlara Türk yemekleri ve içecekler ikram edildi. - Viyana

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya 29 Ekim Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title