Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bayram dolayısıyla Kırklareli ve Niğde'de etkinlikler düzenlendi.

Kırklareli ve Niğde'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

Kırklareli Belediyesi'nce Cumhuriyetin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Karahumur, Eriklice ve İstasyon caddelerinden Vilayet Meydanı'na kadar ellerindeki Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü.

Vatandaşlar, yürüyüş sırasında, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Atatürk gençliği dimdik ayakta" şeklinde sloganlar attı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Vilayet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 91. yıl dönümünün Ermenek'te ki kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle hüzün içerisinde kutlandığını söyledi.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin, Bandırma Vapuru'nun bacasından çıkan kıvılcımlar ile başladığını dile getiren Kesimoğlu, bu toprakların kolay kazanılmadığını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm zorluklara rağmen Cumhuriyeti kurduğunu anlatan Kesimoğlu, "Gençlerimize emanet edilen Cumhuriyeti ebediyen korumaya ant içtik. Hiçbir güç bizi bu yoldan ayıramaz. Bu millet Mustafa Kemal ile millet oldu, Cumhuriyetimize de, atamıza da sahip çıkacağız. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde konuştu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyete sahip çıkılacağını kaydetti.

Daha sonra Atatürk'e benzerliğiyle tanınan tiyatro oyuncusu Mehmet Tokat, kurulan platformda elinde bastonu ve fötrü ile vatandaşları selamlayarak konuşma yaptı.

Bu sırada bazı vatandaşlar duygulandı.

Niğde

Niğde'de Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Fener Alayı" düzenlendi.

Niğde Valiliği tarafından organize edilen yürüyüş kapsamında vatandaşlar, Derbent mevkisinde toplandı. Vali Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 91. yılının kutlandığını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Güzel bir gün yaşandığını söyleyen Kılıç, "Bizim için güzel bir gün, mutlu bir gün ama gönül derinliklerimizde bir acı var, sızı var. Ermenek'te 18 madencimizin şu an hayatları tehlike altında. Dolayısıyla fener alayı yürüyüşü, bir temenni, Hakkari'deki şehitlerimiz için de bir saygı duruşu olsun" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Polis Meslek Yüksek Okulu bando takımı eşliğinde, fener ve Türk bayrakları taşıyan grup, Cumhuriyet  Meydanı'na kadar yürüdü.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve vatandaşlar katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli 29 Ekim Niğde Politika Güncel Haberler

title