Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin ilanının 91. yıldönümü dolayısıyla Salihli ve Urla'da tören düzenlendi.

Cumhuriyetin ilanının 91'inci yılı dolayısıyla Salihli'de tören düzenlendi.

Ramiz Turan Stadyumu'ndaki tören Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Yavuz ve Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Peynircioğlu törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin en büyük bayramını coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, "Bu anlamlı günde, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan cumhuriyete, bağımsız bir vatana, ülkesinin gönülden seven kuşaklara sahip olmanın kıvancını yaşıyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Program tören geçişi ile son buldu.

ADD'nin yürüyüşü

Soma İlçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Soma Şubesi cumhuriyet yürüyüşü düzenledi.

Beşyol mevkisinden başlayan yürüyüş Cengiz Topel Meydanında son buldu. Cengiz Topel Meydanında toplanan yaklaşık 100 kişi saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. ADD Soma Şube Başkanı Önder Adar, 'Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlamak ve bir yerlere mesaj vermek için göğsümüzü gere gere burada toplandık. Hepimiz ayrı görüşte olsak da ortak paydamız Türk Bayrağımız, Cumhuriyettir, Mustafa Kemal Atatürk'tür.' dedi.

Urla'daki tören

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı dolayısıyla Urla'da da tören düzenlendi.

Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde tebrikleri kabul eden Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, daha sonra 12 Eylül Stadında Garnizon Komutanı Albay Sezgin Erdoğan ve Belediye Başkanı Sibel Uyar'la vatandaşların bayramını kutladı.

Törende şiirler okundu, Urla Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Program tören geçişi ile sona erdi.

Öte yandan, İzmir İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, İzmir ve çevresinde yaptıkları kontrol ve denetimlerde sürücülere ve yolculara çeşitli hediyeler vererek, onların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Salihli Urla Yerel Haberler

title