Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Konya'daki kutlamalara Romanya, İspanya ve Polonya'dan misafir öğrenciler katıldı Kutlamalarda, Romanyalı bir tarih öğretmeni mehteran kıyafeti giyerek nara attı.

Halkapınar ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara, Romanya, İspanya ve Polonya'dan çok sayıda misafir öğrenci katıldı.

"Geçmişin Mirası Geleceğin Temeli" isimli Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Polonya, Romanya ve İspanya'dan Halkapınar'a gelen öğrenciler, ilçedeki kutlamaların coşkusunu yaşadı.

Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törende, halk oyunları ve jimnastik gösterileri sunularak şiirler okundu.

Romanyalı tarih öğretmeni Andrei Popete (32), mehteran kıyafeti giyerek nara attı.

Popete, yaptığı konuşmada, Romanya ve Türkiye arasında birçok ortak kelimeler olduğunu söyledi.

Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Gümüş ise yurt dışından gelen misafirleri Sultan Ahmet, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nı gezdirdikten sonra Konya'ya getirdiklerini ifade etti.

Kutlamalara katılan misafirlerin özellikle mehteran gösterisinden çok etkilendiğini dile getiren Gümüş, "Heyecanlandılar. Kültürümüzü, insanımızı, halk oyunlarımızı da çok beğendiler" dedi.

Kutlama programları sonrası ilçe protokolünü ziyaret eden heyet daha sonra ilçedeki tarihi yerleri gezdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

İspanya 29 Ekim Romanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title