Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü, Çorum’un Osmancık ilçesinde törenle kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü, Çorum'un Osmancık ilçesinde törenle kutlandı.

Eski Hükümet Konağı meydanında düzenlenen törene, Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ermiş, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında bir konuşma yapan Kaymakam Üçüncü, dünyanın, 91 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Osmanlı Devletinin külleri arasından büyük, modern bir devletin doğuşuna tanık olduğunu belirtti.

Bu büyük ve modern devletin, Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ifade eden Üçüncü, "Cumhuriyet, ulusal bağımsızlığımızı kazanma yolunda Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde atılan nice adımların nihai hedefiydi. Çünkü Cumhuriyet, en çağdaş yönetim şekli, Türk ulusunun kendi kendisini yönetmesi demekti. Ulusal bağımsızlığını ve özgürlüğünü yine kendi eliyle kazanmış olan Türk milleti, öyleyse kendi kendini yönetmeliydi ve bu da ancak Cumhuriyet'le olabilirdi" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda dünya devletlerinin ilk sırasında yer alabilmesi için Türk milletinin var gücüyle çalışması gerektiğini ifade eden Üçüncü, şöyle devam etti:

"Her bir karışı atalarımızın kanları ile sulanmış, toprağının altında binlerce şehidimizin yattığı güzel yurdumuzu korumak ve çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak, en başta gelen görevimizdir. Hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda dünya devletleri arasında ilk sıraya getirebilmektir. Bunu asla unutmamalı, bu hedefimiz için var gücümüzle çalışmalıyız."

Konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileri ile devam eden törende, Cumhuriyet kutlamaları kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalar tören geçişi ile sona erdi. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Sezgin Üçüncü Osmancık 29 Ekim Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title