Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Batman, Bingöl, Siirt, Mardin ve Şırnak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı Siirt'teki törene ülkelerinde iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeliler de katıldı Siirt Valisi Tutulmaz: "Çözüm süreci milli birliğimizdir, kardeşliğimizdir.

Cumhuriyet'in 91'inci kuruluş yıl dönümü, Batman, Bingöl, Siirt, Mardin ve Şırnak'ta törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki törenlerde yapılan konuşmalarda çözüm sürecinin önemine dikkat çekildi.

Bingöl

Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende okunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı uzun süre alkışlandı.

Vali Taşyapan yaptığı konuşmada, bölgesinde barış ve istikrarın vazgeçilmez aktörü olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bölgesel ve küresel hesaplarda etkili bir faktör olduğunu söyledi.

"Cumhuriyetimiz 100 yaşına yaklaşmakta ve milletimiz bunun 70 yıla yakınını demokrasi mücadelesi ile süslemiş bulunmaktadır" diyen Taşyapan, şöyle konuştu:

"Demokrasimiz güçlenip, kardeşliğimiz, huzur ve güven ortamımız devam ettikçe ekmeğimiz, aşımız da büyüyecektir. Çok çalıştıkça yarınlarımız bugünkünden çok daha güzel olacaktır. Ekonomik ve siyasi istikrarımız sürdükçe bölgemizde ve dünyada sözü daha etkin dinlenir, doğruluğuna daha çok ihtiyaç hissedilir bir ülke olacağımız kesindir"

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü halk oyunları ekibi, bir gösteri sundu.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından tören, geçit merasimi ile sona erdi.

Batman

Valilik önünde gerçekleşen törende konuşan Valisi Azmi Çelik, cumhuriyetin 91. yılında kimlik dayatan, vatandaşlarının kökeniyle, inancıyla, dünya görüşüyle, giyim kuşamıyla uğraşan bir anlayıştan artık eser kalmadığını söyledi.

Devlet ile vatandaş kaynaşmasını güçlendirmeye devam edeceklerini kaydeden Çelik, şunları kaydetti:

"Atılan adımlara karşı ön yargıyla yaklaşan ve karanlıktan beslenen kesimler de mevcuttur. Yaşadıkları karanlık iklimlerini bütün ilimize ve bölgemize yaymaya çalışanlara karşı uyanık olmak, olayları ve kişileri ön yargıdan uzak, cesur bir şekilde değerlendirmekte bölge insanın görevidir."

Silahla, kavgayla, hak aramanın bu topluma maddi ve manevi maliyetinin çok yüksek olduğuna işaret eden Vali Çelik, "O halde, tüm yaşamımızı korku ve endişe içinde geçirmek istemediğimizi yüksek sesle haykıralım. Ülkemiz genelindeki ve bölgemizdeki sorunların çözümü konusunda atılan adımları yok saymak ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Siirt

Valilik önündeki tören Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Vali Tutulmaz yaptığı konuşmada, Irak ve Suriye'de son derece hassas gelişmeler yaşanırken bölgede huzuru bozmak için türlü oyunlar oynanmak istendiğini belirtti.

Türkiye'de 77 milyon insanın kardeşliği, birliği ve beraberliği için çözüm sürecinin başlatıldığını anımsatan Tutulmaz, şunları söyledi:

"Çözüm süreci milli birliğimizdir, kardeşliğimizdir. Milli birlik ve kardeşlikten başka bizim çıkışımız asla olamaz. Bizi bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütünün derdi, Kürt vatandaşlarımız değil, terör sayesinde elde ettikleri rantı kaybetmemektir."

Geçen hafta Kobani'yi bahane eden bir takım marjinal unsurların, Siirt'i ateşe atmak istediğini aktaran Tutulmaz, bunda başarılı olamadıklarını belirtti.

Ailelerin, çocuklarının kanı üzerinde hesap yapanlara fırsat vermemesini isteyen Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Saf ve masum vatandaşa, alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan esnafa saldırıyorlar. Okullara ve kütüphanelere özellikle saldırıp, kitapları yakıp, talan ediyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar  ?Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelmeyecek."

Suriyeliler de katıldı

Ülkelerinde iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Siirt'e yerleştirilen bazı Suriyeliler de törene katıldı. Türkiye'nin kendilerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türkiye halkına teşekkür ettiklerini ifade eden Suriyeliler, Türkiye'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Mardin

Tören Vali Mustafa Taşkesen, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Taşkesen konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Dünyanın denge noktasındaki ülkemizde ihtiyaç duyduğumuz şey, biraz daha kendine güven, farklılıklara tahammül, dünyaya açıklık, gençlere imkan ve eğitime odaklanmaktır. Bu çizgiyi korursak ulusal bütünlüğümüze yönelen tehditleri de ortadan kaldırma kolaylaşacaktır."

Tören yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve resmi geçitle son buldu.

Şırnak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Hasan İpek, yaptığı konuşmada, Ulu Önder Atatürk'ün vatanı düşmanlardan kurtarmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığını hatırlatarak, genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle tek yürek olan Türk, Kürt, Çerkez ve Laz vatandaşlarca tüm imkansızlıklara rağmen destansı bir mücadeleyle vatan topraklarının düşmandan temizlenerek, özgürlüğüne kavuşturulduğunu söyledi.

İpek, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuduğu törende tekvando ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali İpek, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Akif Dönertaş verdi.

Silopi ilçesinde de cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Meydan Parkı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutladığını söyledi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasının ardından Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce düzenlenen maçlarda galip gelen takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Resmi geçit töreninin ardından Silopi Öğretmenevi'nde öğrencilerin hazırladığı resimlerden oluşan sergi gezildi.

179. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci,  burada yaptığı konuşmada, Silopi'nin sürekli olaylarla anıldığını belirterek, bugün gerçekleştirilen törende ise güzel anlara şahit olduklarını kaydetti.

Kutlamalar kapsamında öğrencilerin hazırladığı resimlerin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Ekinci, "Bundan sonra ilçemizin olaylarla anılmasını istemiyoruz" dedi.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İncili, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada bölge genelinde, kutlamalar kapsamında yapılması planlanan 29 Ekim resepsiyonunun Karaman'ın Ermenek ilçesinde kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle iptal edildiği bildirildi. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

29 Ekim Şırnak Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title