Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Bartın, Çankırı, Zonguldak ve Kastamonu'da törenlerle kutlandı.

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Bartın, Çankırı, Zonguldak ve Kastamonu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimiz bugün ulaştığı seviyeyle bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla milletimizin iftihar vesilesi, mazlum ve mağdur halkalar için de umut kaynağı olmuştur. Her vatandaşımın bilmesini isterim ki Türkiye Cumhuriyeti, 77 milyon aziz milletimizin ortak eseridir. Aynı şekilde cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her ferdidir.  Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gerek cumhuriyetin ilanına giden yolda, gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum."

Mesajın okunmasının ardından konuşan Coş, Cumhuriyet Bayramı'nın gurur ve coşkuyla kutlandığını söyledi.

Cumhuriyetin ilanının Türk tarihindeki en önemli dönüm noktalarından olduğunu vurgulayan Coş, "Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlikte, beraberlik içinde hareket ettiğimizde 'olmaz' denileni başardığımızın kanıtıdır" diye konuştu.

Kocaeli

Şehit Rafet Karacan Bulvarı'ndaki törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Metin Temel ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşları selamladı.

Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin, yok edilmek istenen milletin hür iradesiyle sonsuza kadar var olma mücadelesiyle ortaya koyduğu destanın ve 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yanan özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin 29 Ekim 1923'te taçlanmasının adı olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin, Türkiye Cumhuriyeti'inin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasında yer alma hedefinde kararlılıkla yürüyen milletin ortak iradesi olduğunu ifade eden Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün bizler coşkuyla ve gururla, rengini şehitlerimizin kanından alan, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan al bayrağımızın altında bu kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. 77 milyonun her bireyinin katkısını ve desteğini alarak bu büyük yolculuğumuzu inşallah sonsuza kadar kararlılıkla taşıyoruz. Ebediyete akıp gidecek her 29 Ekimlerde daha güçlü, gelişmiş ve kaynaşmış ülke olmanın mutluluğunu hissediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak, güçlü ve kararlı şekilde yaşayacaktır."

Kutlama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ve geçit törenin ardından sona erdi.

Düzce

Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Düzce Valisi Ali İhsan Su'ya gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Su, burada yaptığı konuşmada, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusun bağımsızlığı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için başlattığı kurtuluş mücadelesinin bütün olumsuzluklara ve yokluklara rağmen muhteşem zaferle sonuçlandığını belirterek, "Milletimiz bağımsız, hür yaşayacağımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün birlik ve beraberlik içinde, bilimin ve aklın ışığında tarihimizden güç alarak, milli ve manevi değerlerimizi iyi özümseyerek, ülkemize milletimize ve insanlığa iyi hizmet etmek için bütün gücümüzle azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kutlama programı, halk eğitim merkezi öğrencilerinin gösterisi ve geçiş töreniyle sona erdi.

Çankırı

Belediye Meydanı'nda düzenlenen program, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt'ın vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Vali Özcan, cumhuriyetin milli mücadele sürecinin altın meyvesi olduğunu vurgulayarak, "29 Ekim 1923'te 'Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare, cumhuriyet idaresidir' ifadeleriyle ilan edilen cumhuriyetimizin 91. yılını büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu ortak heyecanı paylaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin halk oyunları ekibi ve Çankırı Belediyesi Mehteran Takımı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Takımı gösteri sundu.

Kutlama, tören yürüyüşüyle sona erdi.

Bartın

Valilik önünde düzenlenen törende Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir ile Belediye Başkanı Cemal Akın, halkı selamladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda, büyük adımlarla yürüyen dünya devleti olduğunu söyledi.

Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma azminin tüm güçlükleri aşmada yol göstereceğini ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki yaşadığımız coğrafya dünyanın anahtarı konumundadır. Asırlar boyunca bu topraklara sahip olmak isteyenlerin kötü emelleri hiçbir zaman bitmemiş, bugün de devam etmektedir. Atalarımızın aziz kanlarıyla bizlere miras kalmış bu topraklarda, ay yıldızlı al bayrağımızın altında bağımsız ve güçlü bir devlet olarak yaşamak istiyorsak birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla müsaade etmemeliyiz."

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören, halk oyunları ekipleri, judo ve tekvando gösterileri ve resmi geçitle sona erdi.

Zonguldak

Vali Ali Kaban'ın makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlama programına Gazipaşa Caddesi'ndeki törenle devam edildi.

Vali Kaban, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, askeri araçtan halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından konuşan Kaban, Karaman'ın Ermenek ilçesinde özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerden sevindirici haber beklediklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, 'ülkemizi aydınlık yarınlara en sağlam ve güçlü bir şekilde taşıma azim, inanç ve kararlılığı' demektir" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu arada İstiklal Marşı okunduğu sırada elektriğin kesilmesiyle törene ara verildi. Tören, yaklaşık 10 dakika sonra arızanın giderilmesiyle kaldığı yerden devam etti.

Karabük

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda düzenlenen törende Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak ve Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Alparslan Gazi Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nilüfer Mete Akdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Alimoğlu, cumhuriyetin 91. yıl dönümüne düzen ve geleceğe ulaştıklarını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, ülke nüfusunun 15 milyondan az olduğunu anımsatan Alimoğlu, "Bugün 75 milyondan fazla. Birçok alanda iftihar edilecek gelişmeler mevcut. Türk milleti, tarih boyunca mazlumların hamisi ve sığınağı olmuştur. Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemiz zulme uğrayanlar ve darda kalanların sığınağı oldu. Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutlarım" değerlendirmesinde bulundu.

Tören, resmi geçitle sona erdi. Safranbolu ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Şehmus Günaydın,  Garnizon Komutanı Jandarma Albay Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Vali Günaydın, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını söyledi.

Cumhuriyetin, ifade özgürlüğü, birlik ve beraberlik olduğunu kaydeden Günaydın, şunları belirtti:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü büyük coşku ve sevinçle kutlamaya hazırlanırken, maalesef dün Ermenek'ten gelen üzücü haberle sarsıldık ve mahsur kalan işçilerimizin sağ kalan ailelerine kavuşmalarını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederek konuşmama başlamak istiyorum. Cumhuriyetle başlayan süreçte önemli gelişmeler yaşayan ülkemiz, her türlü sorunun üstesinden gelerek istikrarlı şekilde yoluna devam etmektedir. Ülkemizin demokrasi, ekonomi, hukuk, kültür ve eğitim ve benzeri alanlarda gerçekleştirdiği dönüşümle büyük bir zihniyet dönüşümünü beraberinde getirmiştir.""

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunması, öğrencilerin gösterileri ve resmi geçitle sona erdi.

Bolu

Belediye Meydanı'ndaki törende Vali Ahmet Zahteroğulları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, halkı selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Zahteroğulları, burada yaptığı konuşmada, bu toprakların çok savaş gördüğünü kaydederek, "Bu topraklar çok ihanet, işgal gördü, gecenin zifiri karanlıklarını da gördü ama sabaha olan ümidini hiç kaybetmedi. Emin olun, oyunu bozacak güçteyiz ve bozacağız. Asla yılmayacağız, yıkılmayacağız" ifadesini kullandı.

"Bu bayramı hüzünlü kutluyoruz" diyen Zahteroğulları, şunları söyledi:

"Önce Hakkari'den 3 kahraman vatan evladının kalleşçe şehit edildiği haberi, peşinden Ermenek'ten gelen yerin 400 metre altında alın teri ile rızıklarını arayan 18 vatan evladının madende mahsur kaldığı haberi yüreklerimizi acıttı. Bu nedenle hüzünlüyüz ancak Allah'dan ümit kesilmez, umutlu bekleyişimiz devam ediyor. Allah'tan milletimize iki bayramı birden yaşatmasını diliyorum."

Tören, öğrencilerin şiir okuması ve resmi geçitle sona erdi. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

29 Ekim Çankırı Karabük Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
title