Haberler

"Milli İradenin Hakim Kılınması Birçok Zorlu Çaba Sonucu Gerçekleşti"

Güncelleme:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Milli iradenin hakim kılınması birçok zorlu çaba sonucu gerçekleşmiştir." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Son 12 yılda milli iradenin hakimiyetinde, milletinden aldığı temsil gücünü en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan bir iktidar öncülüğünde demokrasimiz gelişmiş, halkla devlet ve cumhurla cumhuriyet buluşmuştur" ifadesini kullandı.

Işık, Cumhuriyet Bayramı mesajında büyük kahramanlıklar ve vatanperverlikler sonucu kurulan cumhuriyetin 91'inci kuruluş yıl dönümünün milletçe coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti.

Cumhuriyetin kuruluşunun, milletimin kalkınma ve gelişme, daha müreffeh ve demokratik bir toplum olma, bilim, sanayi ve teknolojide daha üst sıralara çıkma özlemlerinin bir tezahürü olduğunu belirten Işık, "Milletimiz bu uğurda büyük mücadeleler vermiş, kalkınma hamleleri, plan ve programları gerçekleştirerek önemli mesafeler almıştır. Bu başarıları daha ileriye götürmek, 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek ve ülkemizi muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarmak temel sorumluluğumuz ve hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

Işık, cumhuriyet döneminde milletin verdiği mücadelelerden en önemlisinin demokrasi yolunda olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli iradenin hakim kılınması birçok zorlu çaba sonucu gerçekleşmiştir. Demokrasimiz bugün her zamankinden daha güçlü ve sağlamdır. Son 12 yılda milli iradenin hakimiyetinde, milletinden aldığı temsil gücünü en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan bir iktidar öncülüğünde demokrasimiz gelişmiş, halkla devlet ve cumhurla cumhuriyet buluşmuştur. Bize güç veren, cumhuriyetimizin gelişim ivmesini yukarıya taşıyan başka bir unsur ise 2023 hedeflerimizdir. Biz 2023 yılında dünyanın gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasında yer almak, kişi başı gelirimizi 25 bin dolarlara çıkarmak ve ihracatımızdaki yüksek teknolojik ürünlerin payını yüzde 15'ler düzeyine ulaştırmak istiyoruz. Bilim sanayi ve teknoloji alanındaki adımlarımız ve başarılarımız bizim için çok stratejik ve hayatidir. O yüzden bunu çok önemsiyor ve değerli görüyoruz."

-"Bilim, sanayi ve teknoloji bizi ileri götürecek"

Bakan Işık, ülkeyi daha ileriye götürecek olan faktörün bilim, sanayi ve teknoloji alanında yapılacak milli hamleler ve katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin artırılması olduğunu belirtti.

Son 12 yılda ekonomisinde düşük teknolojili ürünlerin oranını azaltarak orta ve yüksek teknolojili ürünlerin payını artıran Türkiye'nin, bunu başaracak güçte olduğunun altını çizen Işık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bölgemizdeki istikrarsızlık ve riskler, demokrasimize yönelik her türlü antidemokratik girişimler, birlik ve beraberliğimizi bozmaya dönük oyunlar, bize engel olamayacaktır. Ülkemiz bilim, sanayi ve teknolojide çok daha üst sıralara çıkacak, daha demokratik ve kalkınmış bir toplum olacak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyet düzeyinin üzerine ulaşacaktır. Milletimiz sanayicisinden iş adamına, bilim insanından siyasetçisine kadar bütün toplum kesimleriyle bu hedefe inanmış ve bunun için gayret göstermektedir."

-"Her türlü tehdit bertaraf edilecek"

Işık, son 12 yılda elde edilen başarıların, demokrasi ve ekonomideki reformlar ve özgürlük alanlarının genişletilmesi yolundaki adımların, modern dünya ile bütünleşme ve uluslararası alandaki yeri güçlendirmeye katkı sunduğunu bildirdi.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda milli güvenliğine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edeceğini kaydeden Işık, ülkenin demokrasi ve özgürlükler konusundaki gelişmesini sürdüreceğini belirtti.

Işık, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Özgürlükler ve güvenlik, birbirinin alternatifi değildir. İktidarımız geçmiş dönemlerde özgürlükler ve güvenliğin aynı anda geliştirilebileceğinin örneğini göstermiştir. 91'inci yıl dönümünü kutladığımız cumhuriyetimizde, son 12 yılda gerçekleştirilen demokratik reformlarla her zamankinden daha güçlü bir şekilde 2023 hedeflerimize doğru yürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta milli mücadelemizin lideri ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Kemal Atatürk Fikri Işık Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title