Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Besni ve Gölbaşı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Besni ve Gölbaşı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Besni'de kutlamalar Kaymakam Emrah Yılmaz'ın Kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra Besni Şehir Stadı'nda devam eden etkinliklerde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Yılmaz, burada kanuşmada, 29 Ekim'in Türk ulusunun yediden yetmişe, kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz önderliğinde bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanan bir gün olduğunu söyledi.

Cumhuriyet yönetiminin farklılık ve çeşitlilikleri kucaklayarak toplumda dayanışmayı ve barışın temellerini güçlendiren yönetim biçimi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Cumhuriyet devlet yapısının çağdaşlaşması yanında bireylerinde çağdaşlaşmasını hedef alır. Cumhuriyet insanoğlunun en çok yakışan, insana insanca değer veren kişilik haklarını, din ve vicdan hürriyetini sağlayan, yurttaşlık bilinci veren, adalet, eğitim, sağlık, güvenlik gibi insanca yaşamların karşılanmasıdır" dedi.

Kutlamalar öğrencilerin şiir okuması ve geçit töreni ile son buldu.

Gölbaşı

Gölbaşı Stadı'nda yapılan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Ali Edip Budan, burada yaptığı konuşmada, Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak için çok şehit verildiğini ve Cumhuriyetin zorluklar altında kurulduğunu belirtti.

Şehitlerin vatanı ve cumhuriyeti kendilerine amenet ettiğini ifade eden Budan, "Bize düşen de kurulmuş Cumhuriyeti ve ülkemizi yüceltmek ve yükseltmektir. Bunun için öğrencilerimiz daha çok çalışmalar, öğretmenlerimiz daha iyi eğitim verebilmek için gereken tüm bilgi teknolojilerini kullanmalıdırlar" dedi.

Ailelere seslenen Budan, ailelerin çocuklarını dürüst, vatan ve millet sevgisine sahip, adaletli, yardımsever insanlar olarak yetiştirmelerini en öncelikli amaç olarak benimsemelesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Kutlamalar halk oyunları gösterisinun sunulması ve tören geçişiyle son buldu. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Ali Edip Budan 29 Ekim Besni Yerel Haberler

title