Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Salihli ve Turgutlu ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Salihli ve Turgutlu ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Salihli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Salihli Ramiz Turan Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Tören, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın, öğrenciler, öğretmenler ve Salihli halkının bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşan Kaymakam Peynircioğlu, şunları söyledi:

"Büyük yokluk ve zorluklar içerisinde verilen milli mücadele sonucu kazanılan Cumhuriyet, bedeli şehitlerimiz kanlarıyla ödenerek kazanılmıştır. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, milletin azim ve kararlılığı ile bundan 90 yıl önce kurulan cumhuriyet, bize bu vatanı armağan eden yüce ecdadımızın bu günkü nesillere en büyük armağanıdır. Türkiye her alanda ileri medeniyetler standartlarını yakalama gayreti içerisinde olacaktır."

Öğrencilerin şiir okuması ardından Salihli belediyesi jimnastik grubu gösteri sundu, tören bando eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçit ile sona erdi. Törene, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de katıldı.

-Turgutlu'da Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Turgutlu'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 50. Yıl Alanı'nda yapıldı.

Kortej eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden 50. Yıl Alanı'na yürüyen protokol üyeleri, buradaki kutlamalara katıldı. Kaymakam Günlü, Başkan Orhan ve Garnizon Komutanı Vekili Türker halkın bayramını kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşan Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, şunları söyledi:

"Bugün Türkiye tarihi birikimi, değerleri, üretim gücü, her alanda yetişmiş insan gücü ile milletlerarası toplumun en saygın üyelerinden birisi haline gelmiştir. Çanakkale'de koyun koyuna yatan atalarımızın ruhlarıyla her türlü güçlüğü aşacak, ebediyen şan ve şerefle yaşayacaktır. Bunun için sadece daha çok sevgiye, daha çok çalışmaya, daha çok eğitime ihtiyacımız var."

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve çeşitli gösterilerin ardından okullar kortej yürüyüşü yaptı.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Levent Türker, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile diğer ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Turgutlu 29 Ekim Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title