Haberler

Sivas'ta CHP'liler Atatürk Anıtına Çelenk Bıraktı

Güncelleme:

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve beraberindeki grup, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve beraberindeki grup, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şube Başkanı Halis Özdemir ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan milletvekili Özdemir, burada yaptığı açıklamada, "Diğer ülkelerde mezhep din kavgaları varken, ülkemizde barış içerisinde yaşıyorsak bunu Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'i kuranlara ve başta Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Emanet edilen Cumhuriyet'i ilelebet koruyacağız" dedi.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ise büyük bir onurla ve gururla Cumhuriyet'in 90. yılını kutladıklarını ifade ederek, "Cumhuriyet, özgürlüktür, bilimdir, akıldır. Cumhuriyet, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın eşit ve birlikte yaşamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anarım" diye konuştu.

-Hafik

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Hafik'te törenle kutlandı.

Cumhuriyet İlkokulu önündeki alanda gerçekleştirilen törende, Kaymakam Abdullah Özadalı, Garnizon Komutanı Üsteğmen Serkan Soydan ve Belediye Başkanı Zeki Aydın, öğrencileri ve vatandaşları selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Özadalı, güçlü ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümünün yaşandığını söyledi.

Öğrencilere, öğretmenlere, vatandaşlara seslenen Özadalı, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve kahraman gazileri şükranla anıyoruz. Tıpkı o zamanlarda olduğu gibi bugünde ülkemize sahip çıkmalıyız" dedi.

Törende, öğrenciler halk oyunu gösterisi sundu, şiirler okudu. İlçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ilçe protokolünce  ödülleri verildi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk ULAŞ KARASU Türkiye Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title