Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sivas'ın Şarkışla, Suşehri ve Ulaş ile Tunceli'nin Ovacık ilçelerinde törenle kutlandı.

Şarkışla ilçesinde Şehir Stadı'nda yapılan kutlamalar, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mustafa Demir ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin'in, vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Gül, "Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak ve onu yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

-Suşehri

Suşehri Belediyesi Halk Pazarı'ndaki törende, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Sedat Sel, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Perçi, törende, "Büyük Önder, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Cumhuriyet'in 90. yıl dönümünü, milletçe büyük coşku içinde kutluyoruz" diye konuştu.

Törende, Suşehri Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Suşehri Belediyesi Tekvando Spor Kulübü sporcuları, gösteri yaptı.

Daha sonra düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Ulaş

Ulaş Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Kaymakam Ali Altınkaynak, Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü kutluyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek, "Yüce Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, birer kahramanlık ve gurur abidesi olarak yaşamlarını sürdüren gazilerimize de şükran duygularımı sunarım" dedi.

Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunu ekipleri gösteri sundu.

Törene, Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Kidemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Başer, gaziler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

-Ovacık

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Kaymakam İsmail Özkan, Garnizon Komutanı Turgay Şavir, Belediye Başkan Vekili Akın Gedik, vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Törende, öğrenciler şiir okudu, folklor gösterisi sundu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Selim Şener, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Suşehri 29 Ekim Ovacık Yerel Haberler

title